Odatv'den İran ve Esad'a Tam Destek!

Odatv'den İran ve Esad'a Tam Destek!

Çok ilginç şeyler oluyor. Türkiye katliamlar nedeniyle Suriye’yi eleştiriyor ama cevap Oda TV’den geliyor.

Düşmanımın düşmanı dostumdur

Bir zamanlar “İrtica Geliyor, Türkiye İran’a dönecek” diye kara propaganda yapanlar bugün İran’ın en yılmaz savunucuları oldu.

Çok ilginç şeyler oluyor. Türkiye katliamlar nedeniyle Suriye’yi eleştiriyor ama cevap Oda TV’den geliyor.

Geçtiğimiz günlerde Ergenekon sanığı Soner Yalçın’ın sahibi olduğu Odatv’de iki haber yayınlandı.

“Dik Duran Tahran’ın Bölgedeki Etkisi Neden Önemli” başlıklı haberde İran’ın Suriye’deki katliamlara sessiz kalması ve Esad’a destek vermesi övülürken, “Aleviler Bölgede Olan Biteni Nasıl Okumalı” başlıklı haberde hem Suriye’deki ülke yönetimini elde bulunduran Nusayrilere “dayanın” mesajı veriliyor hem de Türkiye’deki Alevilere “Sünniler” üzerinden mesaj verilerek kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor.

Ayrıca İran’ın övüldüğü haberde, Şia İran’ın bölgede kurmaya çalıştığı ve bizim siyasetçilerin görmediği İran-Irak-Suriye-Lübnan hattındaki Şia ittifakına da övgüler diziliyor.

İran, Suriye’deki Olaylarla İlgili Türkiye’yi Suçlamıştı

Bilindiği üzere Suriye üzerinde İran’ın büyük bir etkisi var. İran ve Suriye arasındaki ilişkiyle ilgili şu not önemli: Nusayri mezhebinin Şiilik için İslam dinine dahil olduğunun fetvasını İran'ın dini lideri Ayetullah vermiş...

Suriye’de hergün onlarca insan sokak ortasında öldürülürken İran’ın neden sesi çıkmıyor? Müslüman kıyımına neden tepki vermiyor?

Çünkü İran, Türkiye’nin bölgedeki gücünden oldukça rahatsız. İşte bu nedenle bölgede Türkiye’yi saracak bir şia ittifakı kurmaya çalışıyor. Irak-Suriye-Lübnan hattında bu ittifakın kurulduğunu söylebiliriz.

Geçtiğimiz günlerde İran, Türkiye’nin bölgesindeki gücünden ne kadar rahatsız olduğunu İran devlet televizyonunda yayınlanan bir haberle deşifre etti. İran'lı Şii yönetim sivilleri katleden Suriye'deki Nusayri'lere destek vererek Türkiye'yi suçladı.

İşte geçtiğimiz günlerde İran Devlet Televizyonundan yapılan o açıklama ve Şii İran'ın Türkiye'ye yönelik ağır suçlamaları;

İran Devlet Televizyonu Press TV, Türkiye'yi Suriye'ye karşı iftira kampanyası yürütmekle suçladı.

Press TV'nin internet sitesinde yayınlanan yorumda, “Türkiye'nin Suriye'ye karşı yürüttüğü iftira kampanyası, Arap medyasının Şam yönetiminin imajını yıpratmaya yönelik propaganda çalışmalarından çok daha kötü" denildi.

Press TV, Suriye yetkililerinin, ülkede meydana gelen son ölümlerden silahlı grupları sorumlu tutmasına rağmen Türkiye'nin, İran ve Lübnan Hizbullah'ın Şam yönetimine yardım etmekle itham ettiğini öne sürdü.

NOT: Odatv, her iki analizde de İran ve Suriye ile ortak paydasının ABD karşıtlığı olduğu imajını vermeye çalışıyor. Ama Odatv'nin neden kadar ABD karşıtı olduğu sorgulanmaya muhtaç. Zira Ergenekon'la ilgili odatv'ye bir operasyon yapıldığında ilk tepki ABD Büyükelçisi'nden "anlamaya çalışıyoruz" şeklinde oluyor... 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.