ODTÜ'de 28 Şubat provası!

ODTÜ'de 28 Şubat provası!

ODTÜ'de 2010- 2011 mezuniyet töreninde başörtü skandalı yaşandı.

Haber Merkezi / Haber Duruş

Diplomalarını aileleri ile birlikte almaya gelen başörtülü öğrenciler tören alanına alınmayınca kısa süreli arbede yaşandı. Öğrencileri örtülü oldukları için alana almayan güvenlik görevlileri ile insan hakları aktivistleri arasında gerilim yaşandı.

DİRENİŞ GERİ ADIM ATTIRDI

İnsan hakları aktivistleri ve hukukçuların başörtülü öğrencileri içeriye almayan güvenlik görevlileri hakkında tutanak tutma talebi geri çevrilirken, diplomalarını, örtülü oldukları için alamayan öğrencilerden fenalık geçirenler oldu. Arkadaşlarının teselli edemediği öğrenciler gözyaşlarını tutamazken, Ankara Mazlumder’den gelen insan hakları savunucuları yetkililer ile görüşmeye başladılar. Görüşmeler sürerken örtülü olmayan öğrenciler de tören alanından ayrılarak arkadaşlarının yanına gelerek direniş göstermeye başladılar. Direniş büyümeye başlayınca üniversite yönetimi de geri adım atmak zorunda kaldı.

YÖK SORUŞTURMA BAŞLATACAK MI?

28 Şubat’ta yaşanan görüntüler direniş sonucunda sona ererken, ODTÜ’lü yetkililerin işgüzarlığına YÖK’ün soruşturma başlatıp başlatmayacağı merak konusu oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum