ÖĞDER DEN MUHTEŞEM KONFERANS

ÖĞDER DEN MUHTEŞEM KONFERANS

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) tarafından düzenlenen Uluslararası 2. Eğitim Konferansı Canik Kültür Merkezinde gerçekleştirildi

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) tarafından düzenlenen Uluslararası 2. Eğitim Konferansı Canik Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Dünyanın en seçkin üniversitelerinden ünlü akademisyenlerin katıldığı Konferansa çok sayıda sivil toplum örgütü başkanı ve üyeleri, okul müdürleri ile eğitimcilerden oluşan kalabalık bir dinleyici kitlesi katıldı. 650 Kişilik Salona yaklaşık 850 kişinin katılmasıyla dolup taşan konferansa Samsun İl Müftüsü Hayrettin Öztürk’ün Kur’an tilaveti ile başlandı. Açılışkonuşmasını yapan ÖĞ-DER Samsun Şube Başkanı İsmail OKUTAN, ülkemizin en büyük meselesi eğitimdir, eğitimin de en önemli meselesi İslam’dan uzak hazırlanmış müfredattır. Eğitimin çözülmesi gereken acil meselesi muhtevadır. Kendi tarihinden, kültüründen, dininden uzaklaştırılmış nesiller yaşayamazlar. Emperyalizm bir ülkeyi işgal etmek için önce o ülkenin gençlerini fikri açıdan ifsat etmektedir, dedi. ÖĞ-DER Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz ise; Biz elhamdülillah Allah’a teslim olmuş,şahadet etmiş kimseleriz. Dünyanın imtihan olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle eğitimlerimiz de dinimizi esas alarak yapılmalıdır. Biz eğitimciler olarak büyüğünü tanıyacak, küçüğünü sevecek şuurlu bir nesil yetiştirmekle mükellefiz, Osmanlı’nın yıkılmasının ardından dünya denge ve şuurunu kaybetmiştir. Batılıların bize yerleştirdiği kendi eğitim sistemi ve medeniyet araçları bizim dengemizi ve şuurumuzu bozmuştur, diye konuştu.

 

Emperyalizmin Temelinde Batı Medeniyeti Vardır


İlk oturumda ‘Emperyalizmin okul müfredatı ve ders kitapları ile insanlığa etkilerini’ Cambridge İslam Akademisi Başkanı Prof. Dr. Shaikh Abdul Mabud anlattı; Önce batı medeniyetini anlamak gerekir, medeniyeti anlamadan batı eğitimini anlamak zordur, Burada emperyalizmi konuşacağız. Bu çok önemli bir konudur. Emperyalizmin temelinde batı medeniyeti vardır. Batı medeniyeti Eski Roma’dan tut Rönesans ışığında geliştirilmiş felsefeleri kapsayan ve günümüze de teknoloji olarak aktarılan felsefedir. Bu felsefe birçok Müslüman ülkesini kolonileştirmiştir Kolonileşme eğitim alanıyla Politika ve teknoloji alanında da mevcuttur. Bu kolonileşme ders kitapları ile Müslüman ülkelerdeki öğrencilere yerleştirilmiştir. Bunun önüne geçmek için okullarda, ülkeler kendi kültür ve medeniyetini modernliğin önüne geçmeden uygulamaları gerekir, dedi.


Kan Dolaşımını Müslümanlar buldu


2. oturumda Müslümanların fen ve teknolojik ilerlemelere katkılarını’ Prof. Dr. Muhammed Hazım Shah, anlattı; Şu anda batılıların geliştirmeye çalıştığı birçok yöntemin bulucusu Müslümanlardır. Kan dolaşımıgibi önemli gelişmeler İbn-i Sina gibi bilim adamları tarafından bulunmuştur. Yine İbn-i Sina’nın El- kanun fi’t tıp eseri Avrupa’nın hâlâ araştırdığı ve incelediği eserdir. Bunun yanı sıra ilk katarak ameliyatını da Osmanlı Devleti yapmıştır. Bunların patenti Müslümanlara aittir, Müslüman önemli bilim adamlarıbugünkü teknolojinin temellerini atmıştır. Astronomi alanında, matematik ve fen alanında, bugün bir Farabi’nin, Ali Kuşçu’nun önemi çok büyüktür. Bugün yapılan araştırmalar bunların bulgularına dayanarak yapılmaktadır. Fakat bilimsel alanda en büyük kaynaklardan bir tanesi Allah’ın kitabı Kur’an’dır, dedi.


İslam Coğrafyası Sömürge Eğitimi Altındadır


Programın 3. oturumunda ise Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nden Prof. Dr. Arif ERSOY; Siyonizmin eğitim yolu ile insanlığa etkileri' konusunda önemli tespitlerde bulundu. Niye bizim kitaplarımızda İslami düşünce ve bilim adamları yer almaz. Okul kitaplarımızda hangi bilgiler var. Bunu verilecek cevap aslında ne demek istediğimizi açıklar. Siyonizm İslam ülkelerindeki eğitim sistemlerini etkileyerek, kendi istekleri doğrultusunda öğrenciler eğitmek için çalışmaktadır. "Siyonizm bilgileri en baştan tahrif eder. Okullarda öğretilen bilgiler içinde neden vahiy bilgisi yer almaz. Bunu daha bilginin ayrıştırmasında yapar. Varlık, bilgi ve değer teorisi aşamasında bunu tahrif eder. Özellikle bilgi teorisi aşamasında Kur'an ve vahiy yoktur. Bunu okul müfredatımızda bulamazsınız. Bu onlara göre dogma ve bilimsel değildir. Akıl ve beş duyu ile elde edilen geçici bilgilerle toplumuşekillendirdiler İslam coğrafyası sömürge eğitimi altındadır. Türkiye'deki eğitim sisteminin Lozan sonrasıHayyum Nahum doktrini ile şekillenmiştir. İlk darbe bununla oldu. Ders programlarına Türkiye'de Arap düşmanlığı, Arap ülkelerinde ise Türkiye düşmanlığı koydular. Peki, kim bu fitneyi soktu aramıza. Ulusçular soktu. Maziyi ve tarihi aşağılayarak aşağılık kompleksi ile soktular, dedi

Şuurlu Öğretmenler Derneği . 

 

 samsun.20120204172233.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.