Oğlumuzu PKK kaçırdı diyen aile BDP'lilere öfkeli

Oğlumuzu PKK kaçırdı diyen aile BDP'lilere öfkeli

Oğullarının PKK tarafından kaçırıldığını iddia eden Böçkün ailesinin, Yenişehir ilçesinde bulunan Fiskaya semtinde 6 gün önce başlattıkları oturma eylemi devam ediyor.

Diyarbakır'da, oğulları 15 yaşındaki Mehmet Sinan Böçküm'ün terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını öne sürerek oturma eylemi başlatan aile, çocuklarının kurtarılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Öcalan'dan yardım istedi.

Çocukları bulunana kadar oturma eylemlerini sürdüreceklerini anlatan baba Erol Böçkün, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın "Çocuklar kaçırılmadı, kendi istekleriyle dağa gittiler" açıklamasına da sert tepki gösterdi. 

 

 

BDP'LİLER AİLEYİ ZİYARET ETMEDİ

Demirtaş'ı suçlayan baba Böçkün, oğlunun bulunmasını istedi. 6 gündür düzenledikleri oturma eylemine çok sayıda kişinin destek ziyaretinde bulunduğu aktaran baba Böçkün, BDP'lilerin kendilerini ziyaret etmediğini ifade etti.

"DEMİRTAŞ KİMİ KANDIRIYOR"

Baba Böçkün, "Selahattin Demirtaş kimi kandırıyor. Yalancısın, ben çocuğumu istiyorum, bana çocuğumu getirin. Onu getireceksiniz. Belediye çocuğumu nasıl o tertiplenen etkinliğe götürmüşse öyle getirecek. Mahallemizde 5 yaşındaki çocuk camiye giderek, oğlumun gelmesi için dua ediyor" dedi.

ACILI ANNE YARDIM İSTEDİ

 Anne Aysel Böçkün ise, "Sinan'ın iki  köpeği var. O gittiğinden beri köpekler  artık havlamıyor. Gültan Kışanak ve  Zübeyde Zümrüt hakkında davacıyım.  Onlar benim oğlumu götürdü. Ben oğlumu istiyorum. Onsuz yaşayamam.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Öcalan'dan oğlumun bulunmasını istiyorum.. Bİr yandan savaş var, bir yandan barış var diyorlar. Madem barış var, oğlumu neden götürdüler.." diyerek acısını dile getirdi. Acılı aile ayrıca, çocukları gelene kadar oturma eylemini sürdüreceklerini dile getirdi.

PKK'LILARA TESLİM EDİLDİLER 

15 yaşındaki Mehmet Sinan Böçküm, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile MEGAM-DER ismindeki bir dernek tarafından piknik yapma bahanesiyle Diyarbakır’ın Lice ilçesine götürülerek PKK’lılara teslim edilen 25 çocuk arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.