Öğrenci parasıyla lüks hayat devri kapanıyor!

Öğrenci parasıyla lüks hayat devri kapanıyor!

Üniversitelerde harçların kaldırılmasıyla, makam aracı kiralama, kokteyl verme, öğrenci parasıyla yapılan ikram ve organizasyon devri kapanıyor.

Üniversite harçlarının kaldırılmasıyla birlikte üniversitelerdeki eğitim dışı harcama kalemlerinde de kısıtlama başladı. Öğrencilerden alınan harç gelirleriyle üniversitelerin satın aldıkları ya da kiraladıkları makam araçları, verdikleri kokteyllere kısıtlama geldi.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber imzasıyla yayımlanan yazıda, üniversite parasıyla üniversiteye ait makam araçlarının kullanılmayacağı, rektörlük makamından izin alınmadan, süreli ve süresiz yayınların basımının yapılamayacağı, üniversitenin imkanlarıyla ikram veya organizasyonlar düzenlenmesinin yasaklandığı duyuruldu.

Makam aracı ve kokteyller iptal

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hazırlanan, üniversite harçlarının kaldırılmasına dönük çalışma Bakanlar Kurulu’nda kabul edilmesiyle birlikte yürürlüğe girdi. Üniversitelerde eğitim gören birinci öğretimlerin ve açık öğretim öğrencilerinin harçları tamamen kaldırıldı.

Harç gelirleriyle üniversitelerde yapılan eğitim dışı harcama kalemleri böylece tek tek kaldırılmaya başlandı. Öğrenci parasıyla yapılan makam aracı kiralama ya da satın alma, kokteyller verme, eğitim dışı yayınlar bastırma gibi harcama kalemleri kaldırılıyor.

İlk adım Gazi Rektörü’nden

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber ilk adımı attı ve ekibiyle karar alarak lüks harcamalara son verdi. Büyükberber, üniversite yönetimine gönderdiği yazıda rektörlük makamından izin alınmadan, süreli ve süresiz yayınların basımının yapılamayacağını, üniversitenin imkanlarıyla ikram veya organizasyon düzenlenemeyeceğini, üniversiteye ait hiçbir taşıtın makam aracı olarak kullanılamayacağını duyurdu.

Basılı değil ‘E-dergi’ sistemi geliyor

Buna göre, Büyükberber, üniversitenin tüm birimlerinde, rektörlük makamından onay alınmadan gazete, dergi, bülten, kitap, broşür, afiş gibi süreli veya süresiz yayınların basımının yaptırılmayacağını, bu tür aktivitelerin tamamının e-dergi, e-davetiye, e-duyuru, e-katalog, e-broşür gibi elektronik ortamda gerçekleştirileceğini bildirdi.

Açıklamada, rektörlük makamından onay alınmadan üniversitenin doğrudan ve dolaylı imkanlarıyla kokteyl, davet, yemek (iftar yemeği) gibi ikram ve organizasyonun düzenlenemeyeceğini bildiren Büyükberber, üniversiteye ait hiçbir taşıtın makam aracı olarak kullanılamayacağını kaydetti.

Hizmet taşıtları tek elden verilecek

Makam araçlarının rektörlüğün garajına çekileceğini söyleyen Büyükberber, “Yarından itibaren 237 Sayılı Taşıt Kanunu gereğince hiçbir taşıt makam aracı olarak kullanılmayacaktır. Söz konusu taşıtlar resmi görev amacıyla istenildiğinde şoför ile birlikte tahsis edilip görevlendirilecektir. Hizmet taşıtlarının yönetimi tek elden yürütülecek olup, taşıt tahsisleri ve kullanımı hassasiyetle izlenecektir” ifadelerini kullandı.

Üniversitelerde harçların kaldırılmasıyla birlikte çoğu gereksiz pek çok harcamanın da önüne geçilmiş olacak. Harcamalarla ilgili ilk adımı ise Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber attı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.