Öğrenciler üşümesin diye istifa ettiler

Öğrenciler üşümesin diye istifa ettiler

DİYARBAKIR- 'Öğrenciler üşümesin' diye çözüm üreten müdürler, ceza almamak için istifa ediyor.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, okullarında hizmetli personel bulunmaması ve ödenek yetersizliğinin yol açtığı istifalar devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 12 okul müdürünün görevden ayrılmasının ardından bugün de 2 müdür ile daha önce istifa edenlerin yerine atanan 12 müdür yardımcısı istifa etti. Silvan Kaymakamlığı, istifaları kabul etmezken, Milli Eğitim Bakanlığı ilçeye müfettiş gönderdi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki sorun, ödenek yetersizliği gerekçesiyle sigortasız işçi çalıştırmak zorunda kalan müdürlerden İbrahim Hamza Bay hakkında dava açılmasıyla başladı. Okullarda kalorifer başta olmak üzere diğer işleri yapacak personel sıkıntısı ortaya çıkınca, Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü 'sorunu okul aile birliklerinden para toplayarak çözün' önerisinde bulundu. Bunun üzerine okul müdürleri, aylığı 400-500 TL'den personel çalıştırdı. Bu şartlarda işe başlayan 14 kişi, Sosyal Sigortalar Kurumu'na başvurarak 'sigortasız' çalıştırıldıklarını beyan etti. SGK da birinci dereceden okul müdürlerini sorumlu tutarak tazminat ve benzeri haklar için girişim başlattı. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri de sorumluluk kabul etmeyince, okul müdürleri davalarla karşı karşıya kaldı. Bu sebeple geçtiğimiz hafta 12 okul müdürü istifa etti. Bugün de Çatakköprü Köyü İlköğretim Okul Müdürü Nedim Bereket ve Kıraçtepe Köyü İlköğretim Okul Müdürü Cuma Karaağaç görevlerinden ayrıldı. Daha önce istifa eden okul müdürlerinin yerlerine atamaları yapılan Milli Egemenlik İlköğretim Okul Müdür Yardımcısı Ahmet Karahan, İMKB Anadolu Lisesi'ne atanan Sağlık Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Feyzi Demirpolat, Tokluca Köy İlköğretim Okul Müdür Yardımcısı İsmail Oruç, Eşme Köy İlköğretim Okul Müdür Yardımcısı Feryat Dalkuş, Fevzi Çakmak İlköğretim Okul Müdür Yardımcısı Remzi Çağlayan, Profilo İlköğretim Okul Müdür Yardımcısı M. Vahdettin Çelik, Mesleki Eğitim ve Teknik Eğitim Merkezi Lisesi Müdür Yardımcısı Vedat Erdoğan, Silvan İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Veli Yalçınkaya, Vatan İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı İsmet Atabay ve Kepolu İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Erdal Dönmez de istifa dilekçelerini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sundu.

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yasin Yıldız, Silvan'da okul müdürlerinin istifa etmesinin çaresizlikten kaynaklandığını söyledi. Yıldız, "Yeni görevlendirmeler de sorunu çözmeyecektir. Problem okul müdürleri değildir. Sorun okul müdürlerinin hizmet konusunda yalnız bırakılmaları ve çaresiz kalmalarıdır. Önemli olan sorunun giderilmesi için çözüm üretmektir." dedi. CİHAN

Etiketler :