Öğrencilerden Şırnak için örnek adım

Öğrencilerden Şırnak için örnek adım

Şırnak Özel Burç Yağmur Koleji öğrencileri Japonya’da meydana gelen deprem felaketi ve deprem sonrası oluşan tsunami felaketinden zarar gören insanlar için 'Bir günlük harçlığını Japonya’ya verir misin' kampanyası adı altında harçlıklarını

Şırnak Özel Burç Yağmur Koleji öğrencileri Japonya’da meydana gelen deprem felaketi ve deprem sonrası oluşan tsunami felaketinden zarar gören insanlar için 'Bir günlük harçlığını Japonya’ya verir misin' kampanyası adı altında harçlıklarını topladı.

Toplanan harçlıklar Japonya'ya gönderildi.

Marmara depreminde Türkiye’yi yalnız bırakmayan Japon halkına, karınca kararınca destek olmak isteyen Yağmur Koleji 4/A sınıfı öğrencileri okul arkadaşlarına düşüncelerini açıp yardım kampanyası başlattı. Ana sınıfından 8. sınıfa kadar her yaştan öğrenci bir günlük harçlığını Japon kardeşlerine yardım olarak verildi. Kampanyada toplanan para Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla Japonya'ya gönderildi.

Öğrencilerin büyük kısmının iştirak ettiği yardım kampanyasında öğrencilerin Japonya halkına karşı ayrı bir teveccüh gösterdiğini belirten Okul Müdürü Ali Kuyucu, ‘Biz biliyoruz ki Japon ekonomisi oldukça güçlü. Bizim öğrencilerimizin toplamış olduğu bu yardımın da maddi olarak çok fazla bir kıymeti yok, ancak tarihten gelen milletimizle Japon halkı arasındaki muhabbete karşılık sadece manevi olarak onların yanlarında olduğumuzu ve acılarını paylaştığımızı bilsinler istedik. Yaşanan olaylardan dolayı da hem şahsım hem de yardıma destek veren öğrencilerim adına tüm Japon halkına geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyoruz.’ dedi.

Yapmış oldukları yardımdan dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler duygularını; "Buradaki amacımız insan olarak bizler de dünyanın neresinde olursa olsun bir felaket olursa çok üzülüyoruz. Geçmişte olduğu gibi her an bizim de başımıza gelebilir, maddi olarak değeri yok, fakat biz de acılarını paylaşıyoruz, bilmelerini istedik." şeklinde dile getirdiler.

Etiketler :