Öğrencilerin yaptığı robotlar yarıştı

Öğrencilerin yaptığı robotlar yarıştı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Türkiye Ofisi tarafından Ankara'da düzenlenecek 3. Robot Yarışması'na Gaziantep'ten katılacak robotlar belirlendi.

Ankara'da yapılacak yarışmaya katılacak 3 robotun belirlenmesi için, Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen "Çizgi İzleyen Robotlar" yarışmasında, 13 robot kıyasıya yarıştı. Endüstriyel Otomasyon Bölümü öğrencilerinin yaptığı 13 robot arabanın birincilik için çekiştiği yarışmaya, öğrenci velileri ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Yarışmada özellikle üzerinde Türk Bayrağı ve bir bebeğin bulunduğu robot araçlar büyük ilgi gördü. Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen yarışmayı İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman da öğrencilerle birlikte izledi.

Yarışmada, öğrencilerin hazırladığı sağ ve sola gitmeyi sağlayan iki motor, elektronik bir entegre ve sensörlerin yerleştirildiği robotlar, oluşturulan çizgi üzerinden sapmadan en kısa süre içinde bitiş çizgisine ulaşmaya çalıştı. Yarışan robotlardan bazıları arızalanınca, öğrenciler tamir ettikleri robotları tekrar yarışa soktu. ''Böcek'', ''Dracula'' ve ''Noname'' adlı robotların ilk üç dereceyi paylaştığı yarışmada, dereceye giren robotlar arasında yapılan elemeyi ise, ''Noname'' adlı robot kazandı.

Dereceye giren ilk üç robotun, Ankara'da yapılacak yarışmada Gaziantep'i temsil edeceği öğrenildi.

Yarışma sonunda, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman yarışmaya katılan öğrencilere katılım belgesi verdi.



Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :