Öğretmenlere ek ders ücreti kaldırılacak mı?

Öğretmenlere ek ders ücreti kaldırılacak mı?

Yapılması düşünülen değişikliğe göre öğretmenlere ek ders ücreti artık verilmeyecek.

Geçici görevlendirme ile çalışan birçok yöneticilerin görevlendirmelerinin iptal edilmesi ile başlayan değişim hareketi devam ediyor. Bakanlıkta son günlerde ciddi manada tartışılan en önemli konulardan biriside okulların işleyişi, öğretmenlerin mesaisi ve çalışma sistemi oldu.

Sınıf öğretmenleri haftada 18 saat derse girerek,branş öğretmenleri ise 15 saat derse girerek maaş karşılığı mesai sürelerini tamamlarken, bu saatlerin üzerinde girdikleri her ders için ek ders ücreti almakta idi.Tam gün eğitim veren bir kurumda çalışan öğretmenin günlük mesai süresi 8.30 ile 14.30 arasındaydı ve hafta sonu okullar kapalı oluyordu.



Yapılması düşünülen ve şu sıralar sayın Ömer Dinçer’inde isteği ile milli eğitim bakanlığında gayet ciddi şekilde tartışılan değişiklik,bilinen mevcut çalışma sistemini tamamen değiştirmeyi ve öğretmenlerin sisteminin diğer kurumlarda çalışan memurların mesai ve maaş sistemine dönüştürülmesini hedefliyor.

Yapılması düşünülen değişikliğe göre öğretmenlere ek ders ücreti artık verilmeyecek. Bunun yanında mesai süresi tüm memurların çalıştığı gibi 8.30 – 17.00 saatleri arasında olacak şekilde artırılacak,derslerden sonra 17.00 a kadar kalan süre etütler ve eğitici egzersizler ile öğretmenler tarafından tamamlanacak. Aynı zamanda hafta sonuda öğretmenler vardiyalı sistem çalışarak okulda bulunacak.

Yapılacak bu değişiklikteki esas amacın, öğrencilerin okul imkan ve olanaklarından(spor salonu,bilg teknoloji sınıfı ve laboratuar gibi.) daha fazla faydalanması, öğrencilerin öğretmenlerden gün içerisinde daha fazla faydalanmaları bu sayede daha kaliteli bir eğitim sağlanacağı, öğrencilerin sosyal, sportif ve eğitsel yönden daha çok gelişmesi olduğu düşünülüyor. 

memurhaberleri.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.