Öğretmenleri öldüren çaresizlik

Öğretmenleri öldüren çaresizlik

Yıllarca tayin bekledikten sonra Milli Eğitim’in neferi olarak Van’a atanmışlardı ama..

Hepsi hayatının baharındaydı, genceciklerdi, yıllarca tayin bekledikten sonra Milli Eğitim’in neferi olarak Van’a atanmışlardı... Depremin merkez üssü olan Erciş’te hayatlarını kaybeden öğretmenler, geriye yürek burkan hikâyeler bıraktı..

Van’ın Erciş İlçesi, depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin çoğunun yeni görev yeriydi. Kimi yeni evliydi, kimi düğün hazırlıkları yapıyordu, kimi de ataması çıkmasına rağmen kenti terk etmemişti. Nesrin, Nigar, Öznur, Alime, Zehra, Emel, Halime, Ebru, Senem, İrfan, Hasan, Ümit, Ayhan, Mustafa, Mehmet ve Oktay öğretmenler dün memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

YÜREK BURKAN HİKAYELER

Tokatlı rehber öğretmen Nigar Gençel (23), 52 gün önce atanmıştı Erciş’e. Kuzeni Yalçın’la birlikte aynı binada ev tutmuşlardı. Deprem genç öğretmeni evde yakaladı. Genç öğretmenin tabutuna duvak konuldu.

Çanakkale Bigalı öğretmen Öznur Kahraman (34) iki ay önce Van’a atanmıştı. 12 yıllık evli, İrem ve Ecem adlı iki kız çocuk annesiydi. Anne Leyla ve babası Hüseyin Pektaş tabuta sarılıp, gözyaşı döktü.

Karamanlı İrfan Ataseven (25), geçen yıl sözleşmeli öğretmen olarak Erciş’te göreve başladı. Şubatta tayini Sarıveliler Civcivler Köyü’ne çıktı. Gitmedi, Erciş’te kalmayı tercih etti.

OĞLUMU KENDİ ELLERİMLE ÇIKARDIM

22 yaşındaki öğretmen Zehra Kaya Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde toprağa verildi.

Hasan Akbulut (24), iki aylık öğretmendi. Baba Yakup Akbulut, deprem sonrasında oğlundan haber alamayınca Van’a gitti. Genç öğretmen Çorum’da son yolculuğuna uğurlanırken, acılı baba “Oğlumu topraktan kendi ellerimle çıkardım’’ diye ağladı.

Öğretmen çiftten Oktay Türkoğlu (26) Amasya’da, eşi Emel Çiler Türkoğlu ise (25) Konya Akşehir’de, bu yıl kadrolu olarak ataması yapılan öğretmen Mustafa Özden (26) ise Konya’da defnedildi.

Yarı yıl tatilinde hemşire nişanlısıyla evlenmeyi düşünen öğretmenlerden Ümit Kaplan, Bolu’da geçen yıl ataması çıkan Onur Ateş (24) Samsun’da, Nesrin (25) ile eşi Mustafa (27) ve oğlu Furkan Yiğit (4) ise Samsun’da son yolculuğuna uğurlandı.

 

 

 

 

 


TABUT DEĞİL OKUL

1 AYLIK ÖĞRETMEN

Asker öğretmen Mehmet Gökhan Ay Sivas’ta, bir aylık öğretmen Halime Kozalak Hatay’da, öğretmenler Ebru Naim ile Ayhan Yıldırım ise Kayseri’de, Senem Aka Eskişehir’de, Alime Paşa Manisa’da, Mustafa Akgün ise Trabzon’da toprağa verildi.

Geçen yıl tayini çıkan öğretmen Bahar Sultanoğlu ile dört aylık oğlu Doruk için Antakya’da, Patnos Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yardımcı Doğubayazıt’ta, İngilizce öğretmeni Esra Lap (22) ve 2 aylık oğlu Sami Yiğit Lap Amasya’da toprağa verildi.

HEM UCUZ HEM YAKIN OLSUN DİYE

Bu arada deprem çok sayıda öğretmenin hayatlarını kaybetmesinin nedeni ile ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı. Edinilen bilgiye göre Erciş’te görev yapan öğretmenlerin önemli bir bölümünü hem ucuz olması hem de birbirlerine yakın oturmak istemeleri nedeniyle birbirine yakın iki apartmandaki dairelerde kalıyordu. Her iki apartman depremde çökünce o sırada hep bir arada olan öğretmenlerin büyük bölümü enkaz altında kaldı..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.