OGS iptalleri vatandaşı BEZDİRDİ

OGS iptalleri vatandaşı BEZDİRDİ

OGS'de iptal 125 bine dayandı

Uyarıyı umursamayan 10 katını verdi, OGS'de iptal 125 bine dayandı
 
Köprüler ve otoyollardan kaçak geçişlerin önüne geçmek amacıyla uygulamaya konulan yöntemler, hem araç sahiplerini hem de bankaları sıkıntıya soktu. Akşam'ın haberine göre, OGS'yle (otomatik geçiş sistemi) yapılan geçişlerde, hesap bakiyesi yetersiz kalanlar 'kaçak' görününce, hem cihazları iptal edildi hem de 10 katı cezayla karşı karşıya kaldı.
 
Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, hesap bakiyesi yetersiz olan ve eksiye düşen araç sahiplerinin OGS cihazlarının duyuru bile yapılmadan iptal edildiğini kaydederek şu tespitleri yaptı: 'Cihazı iptal edilen araçların sahipleri kaçak geçiş yapan sürücü konumuna sokuldu. Sürücüler en uzun geçiş ücretinin 11 katını bulan cezaları ödemek zorunda bırakılıyor. OGS hesabında 1 TL eksik olması da cihazları iptal etmek için yeterli gerekçe sayılıyor. Eksi bakiyeye düşen sürücülerin OGS cihazı iptal edilirken cihazın sıfırlanması için bir ay süre veriliyor ve o süre içerisinde geçiş yapmak zorunda kalan sürücüler de tekrar para ödeyerek yeni bir cihaz satın alıyorlar. Aynı plaka üzerine iki cihaz verilmediği için de eski cihazı otomatik olarak kullanma şansı kalmıyor.'

SÜRÜCÜLER UYARILIYOR

MECLİS gündeminde Mehmet Sevigen'in sorusunu yanıtlayan Bakan Atalay, 'Elektronik etiketlerin alımı ilgili firmalardan bankalar tarafından yapılmakta, etiketin satışı ve etikete ilişkin satış sonrası hizmetler yine bankaların sorumluluğunda yürütülmektedir. Ücret toplama istasyonlarında OGS şeritlerinde geçiş yapan otoyol kullanıcıları hesaplarındaki bakiye miktarı 15 TL'nin altına düştüğünde 'Kredi az' uyarısı geçiş anında sürücüye verilmektedir. Ayrıca abonelik sırasında hesaplarda yeterli para bulunması gerektiğine dair banka ile abone arasında sözleşme imzalanmaktadır' dedi.

Etiketler :