Oğul Şehit / Babası Korucu / Halası Dağda

Oğul Şehit / Babası Korucu / Halası Dağda

Pervari şehitlerinden Şırnaklı Recep Gök'ün babası köy korucusu, halası ise dağ kadrosunda.

Siirt'in Pervari İlçesi Belenoluk Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 6 askerden Jandarma Onbaşı 20 yaşındaki Recep Gök, memleketi Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Akçayol Köyü'nde Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

3 BİN KİŞİ KATILDI

Pervari'nin Belenoluk Köyü Jandarma Karakolu'na önceki gece PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı Ankara GATA'da şehit olan Jandarma Onbaşı Recep Gök, memleketi Beytüşşebap'ın Akçalı Köyü'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Gök'ün cenazesine Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Bölük, Beytüşşebap Kaymakamı İhsan Selim Beydağ ile yaklaşı 3 bin kişi katıldı.

KÜRTÇE AĞITLAR YAKTILAR 

Babası Hüseyin Gök'ün Akçayol Köyü'nde geçici köy korucus olan Gök'ün 4 aylık asker olduğu, bekar ve 9 çocuklu bir ailenin oğlu olduğu belirtildi. Helikopterle köye getirilen Gök'ün cenazesi omuzlara alınarak son kez baba evine götürüldü. Burada anne Fatma, baba Hüseyin ve şehidin yakınları Kürtçe ağıtlar yakarak gözyaşlarına boğuldu. Anne ve baba Gök, oğullarının tabutuna sarılarak gözyaşları dökerken yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Şehit Gök'ün cenazesi daha sonra 500 metre mesafedeki köy camiine götürülerek, burada kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında yine Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

HALASI DAĞDA ÜST SORUMLULARDAN

Şehit Recep Gök'ün halası Emine Gök'ün 20 yıl önce PKK'ya katılmak üzere dağa çıktığı belirtildi. Hala Gök'ün PKK'nın üst sorumlularınından olduğu ve örgütte 'Rujen Jirki' kod adını kullandığı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.