'OHAL'a karşı olanlar haindir'

'OHAL'a karşı olanlar haindir'

Devlet Bahçeli, OHAL'e karşı olanların Türkiye'deki akan kanı görmeyenler ve Türkiye'nin bölünmesi için elinden gelen gayreti gösterenler olduğunu savundu.

 Bahçeli, toplu açılış törenlerine katılmak için geldiği Konya'nın Çumra ilçesindeki Sırçalı Mesire Alanı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasıyla ilgili açıklamalarınıza farklı tepkiler geldi, terörle mücadeleyi nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Bahçeli, '' Ver kurtul siyaseti damarlarına kadar işlemiş olanlar vererek kurtulmanın yollarını arıyorlar. Onun için OHAL'e karşı olanlar Türkiye'deki akan kanı görmeyenler ve Türkiye'nin bölünmesi için elinden gelen gayreti gösterenlerdir. OHAL bir Anayasal kurumdur. Demokrasiyle çatışır bir yönü yoktur'' dedi.

Bir ülkede huzursuzluk, asayişsizlik, çatışma ve bölünme tehditleri zirveye çıkmış durumdaysa OHAL'i düşünmenin her ülke vatandaşı için görev olduğunu belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

''Sözde 'analar ağlamasın' demekle bir şey bitmiyor. Kan akmasın demekle bir şey bitmiyor. Gerekli tedbirleri almak lazım. Biz MHP olarak Anayasal bir tedbiri ortaya koyuyoruz. OHAL uygulamasına geçilmesini istiyoruz. Geçerler veya geçmezler bu siyasi iktidarın bileceği iştir. Ancak kan akmaya devam ederse vebali üzerlerine düşer.''

'Profesyonel askerlikte Türkiye geç kaldı mı?' sorusuna ise Bahçeli, bütün bunların hepsinin Türkiye'deki açık bir mücadeleyi gölgelemek, saptırmak ve kafaları karıştırmak için ortaya konulan şeyler olduğunu bildirdi.

Her gün 2-3 tane şehidin verildiği bir dönemde bunların kim tarafından gündeme getirildiğine dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Bahçeli, 20 yıldan beri aynı insanların aynı şekilde konuşarak televizyonları meşgul ettiğini, bu kişilerin insanların zihnini karma karışık hale getirdiğini söyledi.

Bir taraftan bu ülkenin ''silahşörlerle'', bir taraftan da ''kalemşörlerle'' mücadele ettiğini ifade eden Bahçeli, ''Ancak herkes bilsin ki Türk milleti yalnız değildir. Bunların hepsini aşacaktır. Ve Türkiye kardeşliği koruyacaktır, istikrara kavuşacaktır'' diye konuştu.

Bir gazetecinin ''şehit aileleri sahipsiz mi?'' sorusuna Bahçeli, şehit ailelerine 'kelle' diyecek kadar nezaketsiz olanlardan başka bir şey beklenmeyeceğini kaydetti.

Bahçeli, kökü kazınana kadar terörle mücadele edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

MHP'Lİ BELEDİYELERE BASKI VAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''MHP'nin kazanmış olduğu belediyelere çok aşırı derecede bir baskı uygulanmaktadır. Kaynakların zamanında belediyelere ulaştırılmadığını ve başarısız olabilmeleri için her yola başvurulduğunu görüyor, hissediyor ve biliyoruz'' dedi.

Bahçeli, Çatalhöyük Kültür Şenlikleri ve toplu açılış törenlerine katılmak için geldiği Konya'nın Çumra ilçesinde, ilk olarak Belediye Başkanı Yusuf Erdem'i makamında ziyaret etti.

Basına kapalı yapılan ziyaretin ardından Belediye Çay Bahçesi'nde yapılan birinci toplu açılış törenine katılan Bahçeli, Çumra'nın ilçe oluşunun 84. yılını kutladıklarını, Çumra'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Bahçeli, Çumra'da belediyenin yaptığı çalışmaların takdir edilmesi gerektiğini belirterek, ''Kamu hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanmanın yolu belediyeler aracılığıyla gerçekleştirilebilir. İlçede yaşayanların mutlu şekilde bir hayat sürebilmeleri için bu yatırımlardan faydalanmak onların en tabii hakkıdır. Vatandaşın bu hakkını korumaya çok özen göstermeliyiz'' dedi.

29 Mart 2009 tarihinde yapılan mahalli seçimlerin ardından MHP'nin çok sayıda belediyede başa geldiğini anımsatan Bahçeli, şunları kaydetti:

''MHP'nin kazanmış olduğu belediyelere çok aşırı derecede bir baskı uygulanmaktadır. Kaynaklar zamanında belediyelere ulaştırılmadığını ve başarısız olabilmeleri için her yola başvurulduğunu görüyor, hissediyor ve biliyoruz.

Ancak bütün bunlara rağmen Çumra Belediyesi'nin göreve geleli daha 15 ay olmadan vermiş oldukları sözleri büyük ölçüde gerçekleştirmiş olmasını sevinçle görüyoruz.

Demek ki her türlü kısıtlamaya rağmen, her türlü imkansızlığı ortaya koymalarına rağmen, kararlı, azimli, kaynakları en verimli şekilde kullanarak halktan aldığı manevi destekle projelerini uygulamaya koymalarını ve başarılı olmalarını takdire şayandır.''

Belediye öncülüğünde yapılan konutlarda hak sahiplerine anahtar teslimini yapan Bahçeli, daha sonra Sırçalı Mesire Alanı'nda düzenlenen ikinci toplu açılışlara katıldı.   

Etiketler :