Ökkeş Şendiller konuştu

Ökkeş Şendiller konuştu

Ökkeş Şendiller: Maraş ve Türkiye'yi hala çatışma ortamına çekmek isteyenler var.

Büyük Birlik Partisi (BBP)'nin kurucularından Ökkeş Şendiller, Kahramanmaraş'ta bir kez daha ortaya konulmaya çalışılan tezgah ve bazı medyanın tavrına sert tepki gösterdi.

"Maraş'ta bir kısım medyanın beklediği olaylar çıksa kına yakacaklardı. Olmadığı için saldırıyorlar." diyen Şendiller, Kahramanmaraş ve Türkiye'ye çatışmanın içine çekme hesabı yapanların bunun olmayacağını bir kez daha gördüğünü söyledi. Şendiller, "Buradan gençlere sesleniyorum aman bu tahrikçilerin, darbe kalıntılarının, bu derin güçlerin uşaklığını yapanlarına oyununa kimse gelmemeli. Kimseyi de getiremeyecekler." dedi.

Hafta sonu Maraş'ta yaşanan olaylara iyi bakmak gerektiğini belirten Şendiller, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı değerlendirmede Alevi Dernekleri'nin ilk defa böyle miting yaptığını, baştan bu organizasyona Kahramanmaraş'taki Alevi derneklerinin büyük kısmının karşı çıktığını ifade etti. Derneklerin 'Maraş'ta acaba yaralar yeniden mi kaşınmak isteniyor' kaygısı bulunduğunu savunan Şendiller, daha önce benzer toplantıyı Avrupa Alevi Dernekleri'nin yapmak istediğini, ancak yasa izin vermediği için Dışişleri Bakanlığı'ndan talebin geri çevrildiğini hatırlattı.

"BALKIZ İLE BİRLİKTE AYNI MESAJI VERECEKTİK"

Katılanların toplam sayısının binin altında kaldığını vurgulayan Şendiller, "Kahramanmaraş'taki Alevi vatandaşların büyük kısmı katılmadı. Büyük kısmı dışarıdan geldi. Mitingden önce Ali Balkız'a çağrıda bulundum. Beraber yapalım dedim. Ali Balkız'ın verdiği mesaj bizim 30 yıldır verdiğimiz mesajdı. Bu Alevi-Sünni değil darbelerin hazırlığıydı. Dış güçlerin darbe hazırlamak için oyunuydu. Bunu bir Alevi dedesiyle ya da Ali Balkız ile birlikte verirsek daha olumlu olacaktı. Ama Balkız'dan olumlu cevap gelmedi." değerlendirmesi yaptı.

Ardından gençlerin mitinge izin verenlere yönelik tepkisi olduğunu söyleyen Şendiller, olaylar sırasında kendi bürosunun balkonuna çıktığını ve bunun asla tahrik amacı taşımadığını dile getirdi.

Yargılandığı davadan beraat etmesine rağmen kasıtlı olarak hala 'Kahramanmaraş olaylarının bir numaralı sanığı' ifadesinin kullanılmasını eleştiren Şendiller, şöyle dedi: "Bu memlekette hukuk varsa, adalet varsa onun verdiği kararlarla sanıklık ve suçluluk gerçekleşir. 32 yıldan beri aynı mantıkla saldıranlar olayı tertipleyen Devrimci Halkın Birliği Örgütü'nün Garbis Altınoğlu'nu görmüyorlar. İdam cezası alıyorlar masum oluyor. Beraat ediyoruz hala daha hedef gösteriliyoruz."

 

Etiketler :