Okkır'ın ölümünde doktorlar yargılanacak

Okkır'ın ölümünde doktorlar yargılanacak

Ergenekon kapsamında sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildikten sonra ölen Kuddusi Okkır'ın ölümünde ihmalleri bulunduğu ileri sürülen 15 doktor toplam 45 yıl hapis cezasıyla yargılanacak.

USULE AYKIRI MUAYENE

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, Edirne Bölge İdare Mahkemesi'nin Okkır'ın hastalığına yanlış teşhis koydukları iddiasıyla haklarında soruşturma açılması istenen 15 doktorla ilgili Tekirdağ Valiliği'nin 'soruşturma izni vermemesi kararını' kaldırdığı dosya ile ilgili başlattığı soruşturmayı tamamladı. Başsavcılık, Sabriye Okkır'ın, eşi Kuddisi Okkır'ın ölümünün ardından, hastalığının teşhisi konusunda kusurlu oldukları iddiasıyla haklarında şikayette bulunduğu, Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde görevli 14 doktor ile ve Tekirdağ Göğüs Hastanesi'nde görevli 1 doktor hakkında "Usulüne uygun muayene yapmadıkları ve muayene sonuçlarını uygun kaydetmedikleri" gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaları için Tekirdağ 3. Asliye Mahkemesinde dava açtı.

İZİN MAHKEMEDEN ÇIKTI

Daha önce Edirne Bölge İdare Mahkemesi, doktorlar hakkında soruşturma izni verilmemesine ilişkin valiliğin kararını bozmuş ve ilgililer hakkında soruşturma izni verilmesine hükmetmişti

Etiketler :