Oktay Vural'dan Barzani, Dilli düdük

Oktay Vural'dan Barzani, Dilli düdük

MHP'li Vural, Barzani'nin tepki çeken açıklamalarına sert karşılık verdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, düzenlediği basın toplantısında Irak Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin açıklamalarına ilginç bir göndermede bulunarak yanıt verdi.

"PESPAYE, DİLLİ DÜDÜK"

''İçinizde bu densiz adama cevap verecek bir babayiğit yok mu? Büyükşehir yasa tasarısı görüşülürken Genel Kurul'da kürsüyü işgal edenler, MHP'nin üzerine yürüyenler, neredesiniz?'' diye soran Vural, şunları söyledi: ''AKP'nin şeref konuğu pespaye, dilli düdük, Türkiye'nin toprak bütünlüğüne kastediyor, AKP'den tek kelime yok. Benim vatan topraklarımı 'Kürdistan parçası' olarak nitelendiren bu adam, AKP Kongresi'nin şeref konuğu. Açık açık 'büyük Kürdistan'ın kurulması için kan da dökülecektir, bedeller de ödenecektir' diyor. Diyarbakır'dan İzmir'i nasıl kopartabilirsin kendini bilmez adam. ABD'nin postal yalayıcısı bir de bize Çeklerle Slovakları örnek gösteriyor. Haykıracak kimse yok mu? Türk milletinin değerlerini savunmak, toprak bütünlüğüne kastedenlere haddini bildirmek iktidarın görevidir. Barzani'nin bu ifadeleri karşısında bütün siyasi partileri, buna haddini bildirmeye davet ediyoruz. Bu devlet sokakta kurulmadı.''

BARZANİ NE DEMİŞTİ?

Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt realitesi olduğunu söyleyen Barzani tartışma yaratan şu ifadelere yer vermişti; "Suriye Kürdistan'ında bir Kürt sorunu var, bir Kürt realitesi var. Bölgedeki devletlerin Suriye'deki Kürt realitesini tanımamasını anlamıyoruz. Arap tarafı, 1962'den itibaren Suriye Kürdistan'ında Araplaştırma politikası güttü. Fakat bunu başaramadılar. Şimdi artık Kürt realitesini görmek lazım. PYD inkar edilemez. PYD Suriye Kürdistan'ında mevcut. Ama Suriye'nin dışında bu iş çok büyütülüyor. Suriye'de Kürtler var! Oradaki Kürtler Suriye'nin Kürtleri. Oranın Kürtleri PYD'ye de, PKK'ya da sempati duyabilirler. Ama başka gruplara da sempati duyabilirler."  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.