Oktay Vural'dan Öcalan'a sert cevap

Oktay Vural'dan Öcalan'a sert cevap

MHP Grup Başkanvekili, çözüm sürecine ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Sabri Ok, Öcalan'ın, "Hükümetin 15 Ekim'e kadar adım atmaması halinde ateşkesin bozulacağını" söylediğini açıklamıştı.
 
Bunun üzerine MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümetin tehdit edildiğini ileri sürdü, "Kandil, İmralı’da terörist başı, BDP tehdit ediyor. Ama maalesef kimse kalkıp, ’Sen kimsin?’ diyemiyor. 15 Ekim’e kadar süre vermişler. Kimsin lan sen?" dedi. Yaşananlara dur diyebilecek iradeye ihtiyaç olduğunu söyledi.
 
Partisinin Rize İl Teşkilatı'na katılımlar nedeniyle Tek Gıda-İş Sendikası salonunda düzenlenen programda konuşan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çözüm ve barış süreci adı altında ortaya konan tablonun Türkiye’yi çözülmeye doğru götürdüğünü iddia etti.
 
 
 
"ÇÖZÜM SÜRECİ ADI ALTINDA TÜRKİYE ÇEKİLİYOR"
Vural, "Rize’ye gelirken yol boyunca üst geçitlere şehit ismi verilmiş. Şehitlerimiz büyük bir mücadele sürdürdü. PKK paçavralarını görmek veya PKK terör örgütünün asayiş birimleri kurarak yol kontrolleri yapması için mi bu mücadeleyi sürdürdük? Bu tablo utanç verici bir tablodur. Böyle bir tablo içerisinde Türkiye’de maalesef çözüm ve barış süreci adı altında maalesef devlet doğu ve güneydoğudan çekiliyor. İşin çok üzücü tarafı odur. Egemenlik bölünmez bir bütündür. Devletin otoritesi her yerde geçeli olacak. Rize’nin iradesi Diyarbakır’da geçerli olacak, Diyarbakır’ın İstanbul’da geçerli olacak. Ayrılmaz bir bütün. Bu coğrafyayı birlikte vatanlaştırdıysak, bu vatan Türk vatanı demişsek, bu coğrafyayı bölerek birilerinin Kürdistan adlandırması karşısında ’Hayır’ dememiz gerekiyor" diye konuştu.
 
"KİMSİN LAN SEN? KENDİNİ NE ZANNEDİYORSUN?"
Bu süreçte Türkiye’nin geldiği noktada hükümetin tehdit edildiğini öne süren Vural, şunları söyledi: "Biri kalkıyor hükümeti tehdit ediyor. Kandil, İmralı’da terörist başı, BDP tehdit ediyor. Ama maalesef kimse kalkıp, ’Sen kimsin?’ diyemiyor. 15 Ekim’e kadar süre vermişler. Kimsin lan sen? Kendini ne zannediyorsun? Bunlara dur diyebilecek bir iradeye ihtiyaç var. Görülmektedir ki AKP ucu açık bir süreç içerisinde PKK terör örgütünün bütün istek ve arzularını yerine getirme konusunda bir mutabakata varmış. Bugün gelinen noktada, ’Öcalan’ın serbest bırakılması, varılan mutabakata uyulması’ diye söyleniyor. Rize’ye gelip gidenlere soruyorum; Siz Rize’ye ve Türkiye’ye karşı sorumlusunuz. Çıkın açıklayın, bu mutabakat nedir? Nerede imzaladınız? Sevr’in 62 ve 64’üncü maddeleri çerçevesinde Kürdistan kurulması çerçevesinde bir mutabakata mı vardınız? Terörist başının serbest bırakılması için bir mutabakata mı vardınız? Bu mutabakata uyulsun diyorlar, demek ki İmralı’da yazılı mutabakat var. Kim dayatıyorsa, ne yapıyorsa Başbakan sen Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanısın, dik dur. Mecbur ve mahkum bırakan kimlerdir? Böyle bir zul görmedik."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.