Okul Müdürü ve Özal'ın Annesi Arasındaki İlginç Diyalog

Okul Müdürü ve Özal'ın Annesi Arasındaki İlginç Diyalog

Tarihi Kayseri Lisesi Müdürü İsmet Erbaş, 21’inci ölüm yıl dönümünde dualarla anılan merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’la ilgili ilginç bir hatırayı paylaştı.

Okul Müdürü Erbaş, ''O dönemki okul müdürü, sayın Özal’ı okula kaydetmek istemez ve 'Sanki okuyup da Cumhurbaşkanı mı olacak? Başka okul mu yok?' diye söyler. Daha sonra okula kaydı yapılan sayın Özal, çağrışım yapmış gibi, bir süre sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olmuştur'' dedi.

vd-001.jpg
Türkiye Cumhuriyeti’nin 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı 21’inci ölüm yıl dönümünde saygıyla andıklarını ifade eden Okul Müdürü İsmet Erbaş, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın 1944-1945 öğretim yılında tarihi Kayseri Lisesi’nde okuduğunu ve buradan mezun olduğunu kaydetti. Erbaş, ''Sayın Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın okula kaydıyla ilgili çok enteresan bir şey anlatılır. Annesi, sayın Özal’ı buraya kaydettirmek için geldiğinde o dönemki Okul Müdürü kaydetmez. Annesi ısrar eder ve o ısrarı karşısında okul müdürü aynen 'Sanki okuyup da Cumhurbaşkanı mı olacak? Başka okul yok mu?' diye söyler. Daha sonra okula kaydı yapılan sayın Özal, sanki çağrışım yapmış gibi belli bir süre sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olmuştur'' ifadelerini kullandı.

Turgut Özal’ın okuldaki öğretmenlerini tanımadığını belirten Müdür Erbaş, ''Ancak beraber okudukları bir sınıf arkadaşı 2013 yılının Mayıs ayında okulumuzu ziyarete gelmişti. Sınıf arkadaşı, sayın Özal’ın çok başarılı olduğunu ve onu çok kıskandıklarını söylemişti. Sayın Özal’ın babası Ziraat Bankası memuruydu, babasının bu memuriyetinden dolayı çeşitli illerde okumuş ama mezuniyeti Kayseri Lisesi’ne ait. Bunu da sağlığında çok sık söylerdi. Kayseri Lisesi, merhum Turgut Özal’la beraber, Cumhurbaşkanımız sayın Abdullah Gül’ün de mezun olduğu bir okul. Şu ana kadar kayıtlarımızda 10'a yakın bakan, 100'e yakın politikacı, şu anda Türkiye’deki işadamlarının önemli bir kısmının da bizim okulumuzdan mezun olduğu görülmektedir’’ diye konuştu.Okul Müdürü İsmet Erbaş, tarihi Kayseri Lisesi olarak 1893 yılında başlanan eğitim ve öğretimin 2014 yılında yine Turgut Özal’lar, Abdullah Gül’ler yetiştirmek heves ve heyecanıyla eğitim ve öğretime devam ettiğini kaydetti.

Erbaş, Turgut Özal’ın çok başarılı bir öğrenci olduğunu ve 'Pekiyi' derece ile okuldan mezun olduğunu da vurgulayarak, ''O devirlerde 1940’lı yıllarda, o dönemin öğretmenlerinden böyle yüksek notları almak çok zordu. Gördüğümüz gibi, sınıf arkadaşlarından benzer notları alan hemen hemen hiç yok. O dönemde lisede okumak, bu notları almak, gerçekten çok zeki, çok başarılı olduğunu gösterir'' dedi.
Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal için okul kayıt defterinde Malatya 1927 doğumlu olduğu, 1756 okul numarasıyla okula kaydının yapıldığı ve ‘Pekiyi’ dereceyle okuldan mezun olduğu bilgileri fotoğrafıyla birlikte yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.