Anne babalar okul araç gereçlerini alırken dikkat!

Anne babalar okul araç gereçlerini alırken dikkat!

Çocuğu okula gidecek olan anne babalar, okul araç gereçlerini alırken çocuğunuzun sağlığı için bu hususlara lütfen dikkat edin.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, okul araç gereçlerinde sağlığa zararlı madde kullanımı riskine karşı çocukları korumanın tek yolunun alışverişlerde TSE Markalı ürünleri tercih etmek olduğunu bildirdi.

Şentürk, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 16 milyon öğrencinin dersbaşı yapacağı 2012-2013 eğitim-öğretim yılı için velilere okul alışverişlerinde dikkat edilmesi gereken konularda hatırlatma ve uyarılarda bulundu.

TSE tarafından, yaklaşık 1 milyar liraya ulaşan bir ekonomik büyüklüğe sahip eğitim araç-gereçleri sektörüne yönelik defterden silgiye, kara kalemden boya kalemine, cetvelden pergele, ders kitaplarından sözlüğe kadar öğrenci ve öğretmenlerin kullandığı ürünlere ilişkin çok sayıda Türk Standardı'nın hazırlandığını belirten Şentürk, bu standartların ilgili sektörden ve tüketicilerden gelen talepler, değişen üretim koşulları ve ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak, konunun uzmanlarından oluşan teknik kurullarda görüşülerek yenilendiğini ve böylelikle uluslararası standartlara uyumunun sağlandığını ifade etti.

Söz konusu standartlarda özellikle ter ve tükürük yoluyla vücuda girerek sağlık açısından risk oluşturabilecek konuların koşullara bağlandığını belirten Şentürk, şunları kaydetti:

''Örneğin; kurşun kalem ve boya kalemlerinde kullanılan toksik element miktarlarının hangi oranlarda bulunabileceği, silgi yapımında kullanılan lastik veya plastik maddelerin hangi nitelikleri taşıması gerektiği ilgili standartlarda ayrıntılı olarak belirtilmektedir.

Velilerimizin satın aldıkları ürünlerin bu tür sakıncalar taşıyıp taşımadığını çıplak gözle görme ya da test etme imkanı bulunmamaktadır. Bir ürünün ilgili standarda uygun üretilip üretilmediği, dolayısıyla sağlığa zararlı maddeler içerip içermediği ancak laboratuvar ortamlarında yapılan testlerle tespit edilebilir.

Bir ürünün üzerinde TSE Markası bulunması, bu ürünün öncelikle üretim yerinde tetkikler yapıldığını, ardından TSE laboratuvarlarında test ve muayenelerden geçtiğini göstermektedir.

Tüm tetkikler sonunda standarda uygunluğu tespit edilen ürünler TSE Markası kullanmaya hak kazanmaktadır. Dolayısıyla TSE Markası, hem ürünlerin ilgili standarda uygunluğunun hem de sağlıklı, güvenli ve kaliteli olduğunun tescili anlamına gelmektedir.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.