Sağlam Kafa Sağlam Mideye Bağlı!

Sağlam Kafa Sağlam Mideye Bağlı!

Okullar kapanıyor ve sınav sezonu açılıyor. Çocuklarımızın geleceklerini etkileyecek LYS’ye sayılı günler kaldı. Çocuklarımız stres altında.

Sağlam Kafa Sağlam Mideye Bağlı!

Okullar kapanıyor ve sınav sezonu açılıyor. Çocuklarımızın geleceklerini etkileyecek LYS’ye sayılı günler kaldı. Çocuklarımız stres altında. İster istemez bu stres bize yansımış durumda. Onun hayatını etkileyecek bir sınava mümkün olduğunca iyi şekilde girmesi için destek oluyoruz. Ancak bu desteği kararında yapmamız çok önemli. Özellikle sınavdan birkaç gün önce zayıf düşmesin endişesiyle gereğinden fazla yemek yemesini istemek ona zarar da verebilir.
Çocuklarımızın sınava girecekleri gün nasıl beslenmeleri gerektiğini Hisar Intercontinental Hospital İç Hastalıkları Bölümü Uzmanı Dr. Halil Kutlu Erol’dan öğrendik.

Sınavda Başarılı Olmak İçin…

Sınav öncesi günlerde dışarıda yemek yemeyin. Özellikle tavuk, mayonez gibi çabuk bozulan gıdalardan kaynaklanan gıda zehirlenmeleri hem sınav öncesi size ciddi sağlık problemleri yaşatabilir hem de sınava girmenizi engelleyebilir.
Sınavdan bir akşam önce kızartma türü ağır ve yağlı yemeklerden kaçının.
Taze sebze, yağsız et, salata, meyve (özellikle kivi, çilek, muz, kiraz gibi) tüketin.
Sınav günü mutlaka kahvaltı yapın. Strese dayalı canınız bir şey istemeyebilir; ancak az da olsa mutlaka kahvaltınızı yapın. Süt ya da taze sıkılmış meyve suyu, 1-2 dilim tam buğday ekmeği, haşlanmış yumurta, 1-2 tatlı kaşığı pekmez, 4-5 adet zeytin, domates, salatalık, biber, maydanozdan oluşan besleyici ve hafif bir kahvaltıyı tercih etmeniz doğru olacaktır.
Sınav sırasında şekerim düşüyor diyerek basit karbonhidratlar (şeker, çikolata, bisküvi gibi) tüketmeyin. Bunlar kan şekerini geçici olarak yükseltir; ancak insülin salgısını da tetikleyeceğinden kan şekerinin düşmesine neden olarak sınav başarınızı olumsuz etkileyebilir.
Kuru üzüm, kuru kayısı, ceviz, fındık, badem gibi sağlıklı besinleri tercih edin.
Yanınıza mutlaka su alın.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.