Okullara bedava yemek müjdesi!

Okullara bedava yemek müjdesi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Bu ülkenin, bu toplumun hedefleri var. Bu ülkenin hedefleri, etrafındaki ülkeleri dar boğaz etmek ve onları al aşağı etmeye yönelik bir hedef değildir” dedi.

Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) tarafından düzenlenen ‘Yeni Neslin Beslenmesi’ konulu toplantı, WOW Otel’de gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, YESİDEF Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

EĞER 21. YÜZYILI OKUYORSAK, BU HEDEFLERİ İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

Türkiye’nin gelecek hedefleri hakkında bilgiler veren Soylu, öncelikli hedefin beşeri sermayeyi güçlendirmek olduğunu ifade etti. Ülkenin ve bu toplumun hedefleri olduğunu ifade eden Soylu, "Bu milletin hedefleri, esas itibarıyla emperyal hedefler değildir. Bu ülkenin hedefleri, etrafındaki ülkeleri dar boğaz etmek ve onları al aşağı etmeye yönelik bir hedef değildir. Eğer 21. yüzyılı iyi okuyorsak, bu hedefleri iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz. Bu hedeflerdeki en önemli meselemiz, beşeri sermayemizi kuvvetlendirmektir; yani insanımızı kuvvetlendirmektir. Bu, dünyanın 21. yüzyıl tanımlaması ile birlikte uygun hedeflerdir” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZI TOST VE TEST ARASINA SOKMAKLA BİR SIKINTIYI ORTAYA KOYAMAYIZ

İnsanların daha iyi eğitilmesi ve beslenmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini söyleyen Soylu, “Biz insanımızın sağlıklı bir şekilde büyümesini ve gelişmesini ve biz insanımızın iyi bir şekilde eğitim almasını sağlayamazsak, dünya ülkeleri ile rekabet edebilecek bir anlayışı gerçekleştiremeyiz. Dünün dünyasında değiliz. Çocuklarımızı tost ve test arasına sokmakla bir sıkıntıyı ortaya koyamayız. Bu bizim sorumluluğumuzdur. Bu bizim ülkemizin sorumluluğudur. Dün her elde ettiği 100 liralık vergi gelirinin toplam 86 lirasını faize harcayan bir ülkeden bugün çocuklarının daha iyi yetişmesini ve sağlıklı serpilmesini sağlamak için ona süt veren, bir eline de bilgisayar veren yepyeni bir anlayışın içindeyiz. Bu yüzden de bizim büyük hedeflerimiz var” dedi.

ÇOCUKLARA OKULLARDA 'ÜCRETSİZ YEMEK' HEDEFLENİYOR

Gıda sanayisinin toplam sekiz alt sektöründen birinin de hazır yemek sektörü olduğunu anlatan Soylu, “Hazır yemek sektörü, arasal ürünlerle birlikte katma değeri işlenmiş gıda ürünleri ihracatında da yükselmeye sahiptir. Son yıllarda da tüketici ihtiyaçlarındaki değişmeler konusunda, özellikle büyük şehirlerde hazır yemek üreten insanlar gibi bir çok işletme faaliyete geçmiş ve günümüzde hazır yemek sektörü genel gıda sektöründe önemli alt sektör olarak oluşmuştur. Hazır yemek sektörünün gelişmiş olan ülkelerdeki ekonomilerin katkılarının yanı sıra gelişmekte olan ülkelere de katkısı söz konusudur” ifadelerini kullandı.

İlk ve ortaöğretim okullarındaki öğrencilere ücretsiz yemek verilmesi ile ilgili konuşan Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ ise, "Tablet bilgisayarı, defter kitapları, sütü, dağıtıyoruz. Bunlar yetmez; yemek de dağıtılması gerekiyor. Bu yüzden de okullarımızla da iş birliği yapmak istiyoruz” dedi.

Konuşmalarının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, obezite ile mücadele için aşçı şapkası takarak, önlük giydi.

KAYNAK: İHA

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.