Okuma alışkanlığı geliştirilmeli

Okuma alışkanlığı geliştirilmeli

'Düşünce Seminerleri'ne konuşmacı olarak katılan araştırmacı yazar Dr. Mehmet Doğan, kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Düşünce Seminerleri'ne konuşmacı olarak katılan araştırmacı yazar Dr. Mehmet Doğan, kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi gerektiğini söyledi. 

 

'Kelimelerin büyülü dünyası' adlı oturumda konuşan Doğan, "Maalesef okumayan bir toplumuz." dedi.
Cumhuriyet döneminden bugüne kadar okur-yazar oranının en yoğun olduğu yıllarda yaşadığını ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Doğan, "Ülkemizde eskisine nazaran okur-yazar oranı arttı ama yine de bu oran yeterli değil. Toplumdaki herkes, kitaba aşina ancak çoğu kişi gerçek anlamda kitap okumaya ilgi duymuyor." ifadesini kullandı.

Milattan önce 5000 yıllarında ilk kitabi eserlere rastlandığını ifade eden Doğan, o günden bugüne kadar dünya medeniyet tarihinde olup biten her şeyin kitaplarda muhafaza edildiğini kaydederek, toplumların gelişmesinde kitap okumanın önemli olduğunu vurguladı.

Medeniyetlerin belirlenmesinde en önemli etkinin kitap sayesinde gerçekleştiğinin altını çizen Doğan, toplumda kitap okuma oranının düşük olduğunu dile getirdi

Etiketler :