Okurları Cumhuriyet gazetesini protesto etti

Okurları Cumhuriyet gazetesini protesto etti

Cumhuriyet okurları, TÜYAP Kitap Fuarı'nda açılan stant önünde gazetenin son zamanlardaki yayın çizgisini protesto etti.

Can Dündar'ın Genel Yayın Yönetmenliği'ni yaptığı Cumhuriyet'in okurları, gazetenin TÜYAP Kitap Fuarı’nda açılan standında basın açıklaması yaparak son zamanlardaki yayın çizgisine tepki gösterdiler.

BİR SÜREDİR GAZETEYİ ALMADIKLARINI SÖYLEDİLER

Açıklamayı grup adına Cumhuriyet Gazetesi Okurları (CUMOK) Koordinatörü Namık Kemal Boya yaptı. Bir süredir cuma günleri hariç Cumhuriyet gazetesi almadıklarını belirten Boya şunları söyledi:

"MUSTAFA KEMAL'İN ASKERİYİZ DİYENLERE HAKARET EDENLER GÖZDE OLDU"

“Ayrımcılığın, liboşluğun, Kürt milliyetçiliği ve Avrupacılığın yandaş ve şampiyonları tam kadro huzurlarınızdadır. İmralı görüşmecileri HDP, PKK, Barzani, Fethullaçı terör örgütü (FETÖ) kaynaklı iddia ve tehditler süslenerek yazı ve fotoğraflarla her gün sofranızdadır. Mustafa Kemal Atatürk’ ün adını koyduğu ve cumhuriyeti, devrimleri özellikle aydınlanmayı savunma gibi özel görev verdiği gazetede ‘Mustafa Kemal’in askeriyiz’ diyenlere hakaret edenler gözdedir.

"ULUSUMUZU AYDINLATAN GAZETE ARTIK YOKTUR"

Özetle İlhan Selçuk ve Yunus Nadi’lerin yönettiği, Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı’nın yazılarıyla, çizgileriyle ulusumuzu aydınlattığı gazete artık yoktur. Bu değişime karşı kararlı bir duruş sergilenmezse, kadronun elinde ne başkalaşım sürecek ne de cumhuriyetin adı kalacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.