Hiç beklemediği isimler muhalif çıktı

Hiç beklemediği isimler muhalif çıktı

Olağanüstü kurultay için verilen dilekçedeki 362 imza Kılıçdaroğlu’nu şok etti. CHP liderinin kalesie sayılabilecek bir çok ilden muhaliflere destek imzası verilmesi CHP liderini kızdırdı. Sıkıyönetim ilan etti.

CHP’DE eski genel sekreter Önder Sav’ın başını çektiği muhaliflerin tüzük kurultayı için verdiği imza listesi parti yönetiminde şok etkisi yarattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’de 4 delegeden 2’sinin imza vermesi dikkati çekerken, Yüksek Disiplin Kurulu’nun başkan ve üyelerinin neredeyse tamamının da imza verdiği ortaya çıktı.

Kurultay Şubat sonu Mart başı

Önder Sav’ın öncülüğündeki muhaliflerin, 362 imzayla yaptığı tüzük kurultayı başvurusunda ilginç ayrıntılar dikkat çekti. Parti yönetimini şaşırtan listeye göre, Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’de 4 kurultay delegesinden 2’si olağanüstü kurultay için imza atarken, potansiyel lider adayı görülen Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin seçim bölgesi Yalova’da ise delegelerin tamamının imza atması dikkat çekti. Örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ın seçim bölgesi Hatay’da da 4 delegenin imza verdi.

Yüksek Disiplin Kurulu da muhalif

İmza verenler arasında Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin de muhalif çıkması şaşkınlık yarattı. 15 kişilik YDK’dan imza veren 12 üye arasında YDK Başkanı Orhan Eraslan ile üyeler Orhan Akbulut, Mehmet Boztaş, Gülderen Öztekin, Füsun Gökçen, Selahattin Öcal, Göksel Demirtaş, Kemal Cengizoğlu, Selçuk Erakkuş, Avni Çelebi, Gökhan Durgun, Seyit Özananar yer aldı.

Haberal ve Cihaner’e kötü haber

Ergenekon tutuklusu CHP milletvekili Mehmet Haberal’ın seçim bölgesi Zonguldak’ta 10 delegeden 6’sı, İlhan Cihaner’in seçim bölgesi Denizli’de 14 delegeden 9’u imza verdi. Ayrıca yolsuzluk iddiasını gündeme getiren milletvekili Şevki Kulkuloğlu’nun seçim bölgesi Kayseri’de 15 kurultay delegesinden 9’u ile Atilla Kart’ın üç dönemdir milletvekili seçildiği Konya’da 32 delegeden 21’inin kurultay için imza vermesi dikkat çekti.

Mahalle delegesi bile yapılmasınlar

CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun bölgelerine hakim olamayan yöneticileri ve vekilleri mercek altına alacağı belirtiliyor. Muhalifler ise imza atan delegelere imzalarını geri çekmeleri için parti yöneticilerinin baskı ve tehditte bulunduğunu iddia ediyor. CHP Ankara eski il Başkanı Ali Yıldızlı, genel merkez tarafından örgütlere imzacıların ‘mahalle delegesi bile yapılmaması’ yönünde talimat verildiğini iddia etti. NEŞE SARIDOĞAN ANKARA

ZİYARETE GELEN TAKSİCİLERE DEMOKRASİ TANIMI YAPTI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde Klas-Barış Taksi durağında çalışan taksicileri kabul etti. Kılıçdaroğlu kabulde “Taksileriniz yenilenmeli ve bir kereye mahsus ÖTV, KDV alınmamalı, korsan taksiciliğe izin verilmemeli, taksici esnafı takımtutar gibi oy kullanmamalı, sözünde durmayan, vaadlerini yerine getirmeyen siyasi partiyi oyuyla cezalandırmalı” dedi. Demokrasi tanımı da yapan Kılıçdaroğlu, “Biz bu ülkeye demokrasiyi getiren bir partiyiz ve bundan övünürüz. Bir spor kulübünü tutar gibi yola devam etmek demokrasi değildir” diye konuştu.

Ankara’da İmza rekoru

Önder Sav’ın çokgüçlü olduğu Ankara’da 58 kurultay delegesinden 43’ü imza verirken, İstanbul’da ise 140 delegeden 27’si imza verdi. Kurultay için en az imza çıkan illerden biri de İzmir oldu. 48 kurultay delegesinden sadece 6’sı imza verdi. Edirne’de 8 delegesi tamamı imza verdi. Ayrıca 20 delegenin bulunduğu Gaziantep’te 9, 6 delegenin bulunduğu Bolu’da 3, 14 delegeli Ordu’da 8, 14 delegeli Tokat’ta 6, 18 delegeli Kocaeli’de 6, 32 delegeli Bursa’da 8 delege imza verdi.

Diyarbarkır 20’ye 19 muhalif

Diyarbakır’da şok etti. Kılıçdaroğlu’nun Kürt açılımı kapsamında Genel Başkan Yardımcısı yaptığı İstanbulMilletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun memleketi Diyarbakır’da 20 kurultay delegesinden 19’u imza verdi. Adıyaman’da da 10 delegeden 5’i imza verdi. Bu arada tüzük kurultayı içinsadece iki milletvekilinin imza atması dikkat çekti. Haluk Koç’un memleketi Samsun’da 18 delegenin 12’si imza verirken, Mersin vekili İsa Gök’e ise 24 delegenin 7’si kurultay istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.