Olayların perde arkası deşifre oldu

Olayların perde arkası deşifre oldu

Üniversitelerde yaşanan gerilim ve olayların perde arkası deşifre oldu.

Bazı marjinal grupların başı çektiği öğrenci olayları en sonODTÜkampüsünde işte böyle görüntülenmişti. YÖK'ü bahane eden bir grup öğrenci, polise taş ve sopalarla saldırmıştı.

ÜNİVERSİTE OLAYLARININ PERDE ARKASI

Tırmandırılmak istenen öğrenci olayları ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Polis,Üniversiteöğrencileriyle güvenlik güçlerini karşı karşıya getiren yapılanmayı deşifre ettiği ileri sürülen bir ipucu yakaladı. Terörle mücadele polisi, eylemlere katılanTürkiyeKomünist Partisi üyesi bir öğrencinin evine yaptığı baskında çok önemli belgeler buldu.



ÖRGÜTLENME DEŞİFRE OLDU

İddiaya göre polisin ele geçirdiği dokümanlar, üniversite içerisindeki illegal bir örgütlenmeyi anlatıyordu. Üniversiteler, fakülteler ve bölümler de örgütlenme alanı olarak seçilmişti.

İllegal yapılanmanın bazı öğrencileri hedef olarak seçtiği ve o kişileri örgüte kazandırmak için çalıştıkları öne sürüldü. Öyle ki iddiaya göre belgeler arasında, bölüm sorumlularının diğer öğrenciler hakkında hazırladığı detaylı fişleme raporları vardı.

ÖĞRENCİLER TEK TEK FİŞLENMİŞ

İllegal örgütlenmenin fişleme formlarında yer alan bilgiler ise öğrencilerin nasıl örgüte kazandırıldığı hakkında bilgi vermeye yetiyor. İddiaya göre fişlemelerde öğrencilerin zaafları ve aile yapıları detaylı bir şekilde anlatılıyor. Formlarda hangi öğrenciden nasıl faydalanılacağı ve kişilerin örgüte nasıl kazandırılacağı konusunda da da bilgiler var.

Belgelerde Parti üyesi gençlerin birbirleri hakkında rapor tuttukları da tespit edildi. Öğrencilerin parti kararlarına uymayan arkadaşlarını şikayet ettikleri ortaya çıktı.


SAMANYOLU HABER TV 

Etiketler :