Öldürülen CIA Çalışanlarının Görevi

Öldürülen CIA Çalışanlarının Görevi

7 CIA çalışanının öldürüldüğü üs, insansız uçaklarının hedeflerini belirliyordu.

Afganistan'da önceki gün ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) 7 çalışanının öldürüldüğü saldırının düzenlendiği üssün, ABD'nin insansız uçaklarının hedeflerini belirlemek için kullanıldığı ileri sürüldü.

ABD'de yayımlanan Washington Post gazetesinin haberinde, saldırının düzenlendiği, Pakistan sınırı yakınlarındaki Host kentinin 4 kilometre güneyinde yer alan Chapman üssünün, Amerikan istihbarat servislerince insansız uçaklar tarafından vurulacak El Kaide ve Taliban hedeflerinin saptanması amacıyla kullanıldığı iddia edildi.

Habere göre, Chapman üssünde birkaç yıldır Amerikan ajanları, bu insansız uçakların vurabileceği hedefler hakkında istihbarat topluyordu.

Haberde, ''üssün, militanların denetimindeki bölgelere yakın olması sayesinde muhbir yetiştirmekte de kullanıldığı'' öne sürüldü.

Kampı ziyaret eden 2 eski CIA ajanına dayandırılan habere göre, saldırı ''muhbir olmak istediğini'' belirten bir kişi tarafından düzenlendi. Bu kişi üsse girdikten sonra üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi.

Fransız Haber Ajansı AFP, CIA sözcüsünün Washington Post'un iddiası konusunda yorum yapmadığını duyurdu.

Chapman üssünde düzenlenen saldırıda 7 CIA ajanı ölmüş, saldırının sorumluluğunu El Kaide üstlenmişti.

CIA, daha önce insansız Amerikan uçaklarının Afganistan ve Pakistan'da düzenlediği saldırılarla ilgisi olmadığını açıklamıştı.

 


 

Etiketler :