Olimpiyatları’na Ramazan düzenlemesi

Olimpiyatları’na Ramazan düzenlemesi

Olimpiyat Komitesi Başkanı Coe, Ramazan’a hazır olduklarını açıklayarak Müslüman sporcu, yönetici ve seyirciler için iftar ile sahura yönelik 24 saat yiyecek içecek servisi yapılacağını söyledi.

Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi (LOCOG) Başkanı Sebastian Coe, 27 Temmuz’da başlayacak ve farklı dinden ve kültürlerden sporcu ve idarecilerin katılacağı oyunlar boyunca oruç tutacak Müslüman sporcu, yönetici ve seyirciler için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını açıkladı. Coe, 12 Ağustos’a kadar sürecek ve 205 ülkenin katılacağı XXX. Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek 3 bin kadar Müslüman sporcunun “gereksinimlerin” karşılanacağını söyledi.

Coe, Londra’daki Yabancı Basın Birliği’nde (FPA) yaptığı açıklamada, Londra Olimpiyatları’na hazırlandıkları dönemde, Ramazan ayının oyunlarla çakışacağının farkında olduklarını ve buna göre tedbir aldıklarını ifade ederek, “Sadece atletlerin değil, ekiplerin ve seyircilerin de gereksinimlerini karşılayacağız” dedi. Sahur ve iftar konularında herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağı bildirilirken “Olimpiyat Köyü’nde 24 saat yiyecek içecek servisi var. Bunlar, bilinen ve tedbiri alınmış konular” dendi.

Oyunlara hazır olduklarını vurgulayan Coe, her türlü güvenlik önlemini aldıklarını dile getirerek, güvenliği sağlayacak askerlerin ve polislerin oldukça tecrübeli olduğunu vurguladı. Coe, “Bunun spor organizasyonu olduğunu, güvenlik zirvesi olmadığını hepimiz aklımızda tutuyoruz. Vermek istediğim mesaj, olimpiyat oyunlarının güvenli olacağıdır” diye konuştu. Sebastian Coe, olimpiyat oyunlarının ardından yapılacak paralimpik oyunlarının biletlerinin çoğunun tükendiğini ve bunun şimdiye kadar yapılanlar arasında rekor olduğunu bildirdi. Londra Olimpiyat Oyunları sırasında havanın yağmurlu olabileceğinin hatırlatılması üzerine Coe, şimdiye kadar oldukça yağışlı bir yaz yaşandığını, bu konuda yapabilecekleri bir şey olmadığını söyledi.İstanbul’un da aralarında bulunduğu bazı şehirlerin 2020 Olimpiyat adaylığı konusuna değinen Coe, “Bu uzun bir yol. Bir vizyonunuz olması lazım. Olimpiyatlara neden ev sahipliği yapmak istediğinizi açıkça ortaya koymalısınız” dedi.

Altın madalyalı Lord Coe

27 Temmuz’da başlayacak 2012 Londra Olimpiyatları organizasyonunu adaylık sürecinden bu yana yöneten 55 yaşındaki Sebastian Coe, 1500 metrede 1980 ve 1984 yıllarında ülkesine altın madalya kazandırdı. Spor hayatının ardından siyasete atılan Coe, 1992-97 yıllarında Muhafazakar Parti milletvekilliği yaptı, 2000 yılında ise Lordlar Kamarasına girdi.

9 dinin temsilcileri ve 193 ibadet merkezi

DOKUZ farklı dinden atletin yarışacağı 2012 Olimpiyatları din hizmetleri başkanı olarak Anglikan rahibi Canon Duncan Green atandı. Green, Hıristiyan, Müslüman, Budist, Yahudi, Sih, Hindu, Zerdüşt, Cain ve Bahailik dinlerinin temsilcilerinin yer aldığı inanç regerans grubu kurdu. Grup, dini gerekleri yerine getirmek isteyen atlet, seyirci ve görevlilerin ihtiyaçlarını karşılamak için tavsiyelerde bulunacak. Olimpiyat Köyü’nde her yarış alanına ibadet odası yapıldı. Beş büyük din için düzenlenen ve o dinlerin temsilcilerinin idare edeceği 193 ‘ortak bir ibadet merkezi’ kuruldu.

27 Temmuz- 12 Ağustos’ta yapılacak olimpiyatlara 3 bin Müslüman sporcunun katılması bekleniyor.(aa)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.