Kartal Olimpiyat'ta AVLADI 3-2

Kartal Olimpiyat'ta AVLADI 3-2

101 gün sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nda maça çıkan Beşiktaş, üç farkı yakaladığı Erciyesspor karşısında son anlarda sıkıntı yaşamasına rağmen kazandı, iki hafta aradan sonra 3 puanla tanıştı.

Süper Lig'in 19. hafta açılış maçında Beşiktaş, ligin dibine demir atan ve sıkıntılı bir süreç yaşayan Kayseri Erciyesspor'u 3-2 ile geçerek 3 puanın sahibi oldu.

Sezonun ikinci yarısına deplasmanda Trabzonspor beraberliği ile başlayan Beşiktaş, Cüneyt Çakır'ın yönettiği ve Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta 3 puanı 43. dakikada Fernandes, 53. dakikada Gökhan Töre ve 57. dakikada da Oğuzhan Özyakup'un golleriyle aldı. Konuk Kayseri Erciyesspor'un gollerini ise 68. dakikada Mangane ve 90. dakikada da Vleminckx attı.

Beşiktaş, 3-0 öne geçtiği maçın son dakikalarında zor anlar yaşadı.

 Kayseri Erciyesspor, 68 ve 89. dakikalarda 2 gol bulunca skor bir anda 3-2'ye geldi. Kayseri ekibi, son dakikalarda beraberlik golünü bulmak için baskı kursa da Beşiktaş, başka gole izin vermedi ve sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Bu sonuçla bir maçı eksik Beşiktaş puanını 33'e çıkardı ve 3. sıraya yükseldi. Kayseri Erciyesspor ise 12 puanda kalırken -20 averajla 18. sıraya indi.

Beşiktaş: 3 - Kayseri Erciyesspor: 2

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Franco, Ersan Adem Gülüm, Motta, Gökhan Töre (Dk. 73 Muhammed Demirci), Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Dk. 65 Holosko), Fernandes, Almeida (Dk. 75 Mustafa Pektemek)

Kayseri Erciyesspor: Jorgacevic, Cenk Ahmet Alkılıç, Mangane, Numan Çürüksu, Ekrem Ekşioğlu (Dk. 85 Turgay Bahadır), Murat Yıldırım, Cem Can, Mehmet Akgün (Dk. 68 İbricic), Mandjeck, Kerim Avcı (Dk. 46 Vleminckx), Yasin Öztekin

Goller: Dk. 43 Fernandes, Dk. 53 Gökhan Töre, Dk. 57 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Dk. 68 Mangane, Dk. 89 Vleminckx (Kayseri Erciyesspor)

Sarı kartlar: Dk. 33 Serdar Kurtuluş, Dk. 49 Ersan Adem Gülüm (Beşiktaş)

MAÇTAN DAKİKALAR

6. dakikada Yasin'in ceza alanı önünde dönerek yerden şutunda kaleci Tolga, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

18. dakikada Almeida'nın sol çaprazdan sert vuruşunda, savunmaya çarpan top kornere gitti.

27. dakikada Serdar'ın uzun pasında ceza yayı içinde topla buluşan Olcay, meşin yuvarlağı ceza alanı içine giren Fernandes'in önüne bıraktı. Bu oyuncu, açısı daraldığı anda kötü bir vuruşla topu auta gönderdi.

29. dakikada sağda topla ilerleyen Olcay, daha müsait durumdaki Fernandes'i gördü. Bu oyuncunun bekletmeden şutunda, kalecinin çeldiği meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.

32. dakikada Kayseri Erciyesspor ceza alanına kalabalık şekilde gelen Beşiktaş'ta topla son olarak Serdar buluştu. Bu oyuncunun şutunda, meşin yuvarlak üstten az farkla auta gitti.

43. dakikada Olcay'ın pasıyla sağdan ceza alanına giren Gökhan, meşin yuvarlağı Fernandes'in önüne bıraktı. Portekizli oyuncu, bekletmeden düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

Beşiktaş, maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

19. dakikada ceza alanı içinde Murat'ın sert şutunda, kaleci Tolga'nın parmaklarından seken top yan direğe çarpıp oyun alanına döndü. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

47. dakikada savunmanın arkasında topla buluşan Olcay, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.

53. dakikada Almeida'nın pasıyla sağda topla buluşan Gökhan, ceza alanına girdiği anda yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

57. dakikada Beşiktaş, rakibi karşısında 3. golü buldu. Siyah-beyazlı takımda Oğuzhan, ceza alanı önünde meşin yuvarlağı şık bir vuruşla filelerle buluşturdu: 3-0.

66. dakikada Gökhan'ın pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Holosko, savunmanın müdahalesiyle istediği vuruşu yapamadı ve meşin yuvarlak auta gitti.

68. dakikada Yasin'in sağdan kullandığı korner atışında Beşiktaş savunmasının uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Mangane, meşin yuvarlağı filelere göndererek durumu 3-1'e getirdi.

89. dakikada Yasin'in sağdan yerden pasında Vleminckx'den önce Serdar'ın dokunduğu topu çizgi üstünde kaleci Tolga tokatladı. Vleminckx, bir kez daha önünde bulduğu topu Serdar'ın müdahalesine rağmen filelere gönderdi ve farkı 1'e indirdi: 3-2.

Beşiktaş, son dakikalarında zorlandığı karşılaşmayı 3-2 kazandı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.