Ölü sayısı 1000'e dayandı

Ölü sayısı 1000'e dayandı

Haiti'deki kolera salgınında ölenlerin sayısının 800'e yükseldi

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezlerinde (CDC) görev yapan epidemiyoloji uzmanı Ezra Barzilay, 8 Kasımda 640 olan ölü sayısının bugün 800'e ulaştığını belirterek, salgının oluşturduğu tehlikenin git gide arttığına işaret etti.

Mississippi'de yapılan bir tıp konferansına telefon bağlantısıyla katılan Barzilay, ''Buradaki durum her geçen gün daha korkunç bir hal alıyor. Haitililer (tedavi için) kuyrukta bekliyor. Hastaneler kapasitelerini aşmış durumda'' dedi.

Yerel sağlık görevlilerinin hangi hastayı tedavi edecekleri konusunda seçim yapmak zorunda kaldığını belirten Barzilay, Amerikalı sağlık yetkililerinin de kolera salgınının, sadece iki saatlik uçuş mesafesinde bulunan ABD de dahil olmak üzere Haiti'ye komşu ülkelere sıçrama olasılığından endişe duyduğunu söyledi.

Çok sayıda kişinin ölümüne, binlerce kişinin evsiz kalmasına, yaklaşık 50 bin kişinin tahliyesine neden olan Tomas kasırgasının ardından daha da kötü bir durum alan salgının en büyük kaynağının Haiti'nin merkezini ikiye ayıran Artibonite nehri olduğu belirtiliyor. AA

Etiketler :