OSMAN BAYDEMİR'DEN BAŞBAKAN'A BAYRAK YANITI

OSMAN BAYDEMİR'DEN BAŞBAKAN'A BAYRAK YANITI

Başbakan Erdoğan, dün Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağının olmamasını eleştirmiş ve eksiklik olarak değerlendirmişti. Baydemir'den Erdoğan'a yanıt geldi.

 

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında okunan Öcalan'ın mesajını olumlu karşıladıklarını dile getirmiş ancak kutlama alanında Türk bayrağının olmamasının verilen mesaja ters düştüğünü söyleyerek, "Türk bayrağı da orada olmalıydı" ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan Erdoğan'ın "bayrak tepkisi"ne Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'den yanıt geldi.

Başbakan'ın Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı olmamasını eleştirmesini yorumlayan Osman Baydemir "Başbakan'ın sözleri iyi niyetli" dedi.

Baydemir şunları söyledi:

Kürt halkının hangisine mikrofonu uzatırsanız “Bu bizim ortak değerimiz” der. Ben Başbakan'ın bayrak da olmalıydı tememnisini de pozitif ele alıyorum. Nevruz'un da ortak bir heyecan, ortak bir çoşku olması arzusundan kaynaklandığına inanıyorum. Kesinlikle iyi niyetli sözler. İnşallah çözüm süreci öyle bir derinleştirilerek gidilir ki bundan sonraki Nevruz'larda bu coğrafyanın bütün değerleri sahneyi süsler. Nihayetinde şunu tekrar söylemek isterim: Kürt halkının hiçbir evladının bu değerlere bir antipatisi yok. Bundan emin olabilirsiniz. Ben bu isteklerin de önemli ve değerli olduğuna inanıyorum. Bunu aynı zamanda bir ortaklaşma arzusu olarak değerlendiriyorum. Bunların hiçbiri imkansız değil. Yeter ki birbirimizi kabul edelim, tanıyalım ve biraz daha güven tesis edici adımlar atılsın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.