BAKAN DİNÇER'DEN ÖĞRETMENLERE MESAJ

BAKAN DİNÇER'DEN ÖĞRETMENLERE MESAJ

Yeni eğitim-öğretim yılı öğretmenler için başladı. İlk günde 460 bin öğretmene mesleki gelişim eğitimi internet üzerinden verildi.

Öğretmenlere seslenen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer değişimin zorluklarına dikkat çekti.
 
Dinçer, "Milli Eğitim Bakanlığının tüm yöneticileri tüm öğretmenlerimiz tüm eğitim sisteminin diğer aktörleri aslında bir değişim zamanını yaşıyoruz. Tabi ki bu değişim zamanının verdiği bir coşku olduğu gibi bir takım tedirginlikler bazı endişelerde olacak ve bunları sırt sırta vererek el birliği ile çözmeye çalışacağız"dedi.
 
Seçmeli Dersler İçin Tanıtım Videosu
 
Bakanlık, değişen seçmeli dersler için hazırlanan tanıtım videolarını sitesinden yayınladı. Tanıtım videoları seçmeli dersin içeriğini ve hedeflerini içeriyor.
 
Öğrenciler, bu videoları izleyerek seçeceği derse karar verecek. Videolar, 10 Eylül tarihine kadar bakanlığın internet sitesinden izlenebilecek.
 
Seçmeli Ders İçin 10 Öğrenci Şartı
 
Öğrenciler seçtikleri dersleri 10-12 Eylül tarihleri arasında okullarına bildirecek. Bir dersin açılabilmesi için en az 10 kişinin o dersi tercih etmesi gerekiyor.
 
4 Seçmeli Ders Tercih Edilebilecek
 
Öğrenciler 15 seçmeli dersten istediği 4 dersi tercih edebilecek.
 
Kitaplar 17 Eylül’de Hazır Olacak

Yeni eğitim yılı için ders kitabı hazırlıklarında artık sona gelindi. Bütün sınıfların ders kitapları da, 1'inci sınıflar için yeni hazırlanan materyaller de 17 Eylül'de sıralarda olacak.
 
Bu konuda bilgi veren Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Birol Ekici, “17 Eylül itibari ile daha önceki yıllarda olduğu gibi bütün kitaplar öğrencilerin sıralarında onları bekliyor olacak. Birinci sınıflar için yeni materyaller hazırlandı 17 Eylül'de onlarda hazır olacak" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.