Ömer Öngüt Hoca vefat etti

Ömer Öngüt Hoca vefat etti

Tasavvuf alanında yaptığı çalışmalarda ve son dönemde adı Ergenekon iddianamelerinde geçen Ömer Öngüt Hoca vefat etti. Bu sabaha karşı vefat eden Ömer Öngüt 83 yaşında idi.

 Tasavvuf alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Adapazarılı Ömer Öngüt Hoca vefat etti.

Ayakkabı tamirciliğiyle başladığı hayat yolculuğunda, tasavvufa meyleden Ömer Öngüt, 1927 senesinde Yugoslavya'da doğdu. Daha sonra Türkiye'ye gelen ve Düzce'ye yerleşen Ömer Öngüt, 31 ciltten oluşan Kalplerin Anahtarı Külliyatı isimli kitapları bulunuyor. Öngüt'ün kitapları Hakikat Yayınevi tarafından yayınlandı.

83 yaşında vefat eden Ömer Öngüt, kamuouyunda organ bağışı konusunda yaptığı açıklamalarla tanınmıştı. "Organ bağışlayan boynunda halkayla cehennemde yanacak. Nakle izin veren Diyanet katliama ortak oldu" sözleri kamuoyundra çok tartışılmıştı.

Daha sonra Adapazarı'na geçerek dergahını burada kuran Ömer Öngüt'ün adı, Ergenekon iddianamesinde de geçmişti. Dursun Çiçek imzalı "İrticayla Mücadele Eylem Planı" belgesinde, Ömer Öngüt'ün adı, İskender Evranasoğlu ile birlikte "hazır kıta bekletilen elemanlar" olarak nitelendirilmişti. Belgede bu isimler şöyle geçmişti:

“İskender Evrenesoğlu, Ömer Öngüt gibi hazırda beklettiğimiz elemanlara medyatik eylemler ve söylemler yaptırılacak ve bu kişiler FG'ciler başta olmak üzere diğer irticai gruplarla özdeşleştirilerek, kamuoyunun tüm bu gruplar arasında benzerlik kurması sağlanacak.”

ÖMER ÖNGÜT İDDİALARI YALANLAMIŞTI
Haberin devamına bu linkten ulaşabilirsiniz

Cafesiyaset

Etiketler :