Ömer Özkan ve ekibi servete yüz çevirdi

Ömer Özkan ve ekibi servete yüz çevirdi

Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi Japonya ve ABD'den gelen milyon dolarlık transfer tekliflerini kabul etmedi.

Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi Tokyo Üniversitesi ile ABD'deki bir özel merkezin milyon dolarlık transfer tekliflerini kabul etmedi

Dünyanın ilk üçlü uzuv nakli ve Türkiye'nin ilk yüz naklini yaparak adını dünyaya duyuran Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibine dünyanın transfer teklifi geliyor. Özkan ve ekibine Türkiye'deki özel hastane ve merkezlerin yanı sıra yurtdışından da transfer teklifleri geldi.

DESTEK İSTİYORLAR

Takvim'de yer alan habere göre; Tokyo Üniversitesi Özkan ve ekibini transfer etmek için Akdeniz Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ile temasa geçti. Ekibin Akdeniz Üniversitesi'nde çalışmaya devam edeceği bilgisini alan Tokyo Üniversitesi yetkilileri, "O zaman nakillerde bize destek olur musunuz?" teklifinde bulundu. İki üniversite arasında uzlaşmanın sağlanması halinde Akdeniz Üniversitesi Prof. Tuncer Karpuzoğlu organ nakli merkezi Tokyo Üniversitesi'ne organ nakli konusunda destek olacak.

BİR TEKLİF DE ABD'DEN

Prof. Dr. Özkan ve ekibine Tokyo Üniversitesi'nin ardından bol sıfırlı bir teklif de ABD'den geldi. ABD'de bulunan özel bir organ nakli merkezi yöneticileri Özkan ve ekibini kendi merkezlerine transfer etmek istedi. Ancak Özkan ve ekibini bu teklifi de hiç düşünmeden reddetti. Rektör Kurtcephe, Özkan ve ekibinin yaptığı başarılı operasyonların sadece Türkiye'de değil dünyada yankı bulduğunu belirterek, "Hocalarım milyon dolarlık teklifleri reddederek üniversitemizde kaldı" diye konuştu.

EL EMEKLERİ ÖDENECEK

Prof. Ömer Özkan'ın gerçekleştirdiği nakiller Türkiye'de sağlık uygulamalarını da değiştirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar'ın açıklamasına göre estetik ameliyat olarak kabul edilen yüz, kol, doku nakilleri de artık SGK tarafından karşılanacak. Acar ayrıca Özkan ve ekibi için "el emeği" ücreti ödeneceğini de söyledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.