Ömrü 20 yıl uzatan yeni buluş...

Ömrü 20 yıl uzatan yeni buluş...

Araştırmalar, bazı proteinlerin yaşam süresiyle bağlantılı olduğunu gösteriyor ve yaşlılıkla artan hastalıkların tedavisine ışık tutuyor.

University College London’dan bilim adamları, bir proteinin üretilmesini durdurmak üzere yapılan genetik müdahaleyle dişi farelerin ömrünün yüzde 20 uzamasını sağladı...

Yapılan birçok araştırma, bazı proteinlerin yaşam süresiyle bağlantılı olduğunu gösteriyor ve yaşlılıkla artan hastalıkların tedavisine ışık tutuyor.

TAHMİNDEN YAKIN

İngiliz bilim adamlarının yaptığı son araştırma da artık tedaviye tahminden daha yakın olunduğunu gösterdi. University College London’dan bilim adamları, bir proteinin üretilmesini durdurmak üzere yapılan genetik müdahaleyle dişi farelerin ömrünün yüzde 20 uzamasını sağladı. Araştırmacı Dominic Withers, insanlarda da bulunan S6 Kinase 1 (S6K1) adı verilen proteinin etkilerinin durdurulmasının dişi farelerde yaşlılıkla bağlantılı birçok sağlık sorununun engellenmesine yardımcı olduğunu vurguladı.

950 GÜN YAŞADILAR

S6K1 proteinini üretmemesi için genleriyle oynanan dişi fareler 950 gün yaşadı. Bu da bu farelerin kontrol grubundaki farelerden 160 gün daha fazla yaşadığı anlamına geliyor. Withers, proteini üretmeyen dişi farelerin daha uzun yaşamasının yanı sıra bu hayvanların daha zayıf ve sağlıklı olduğuna dikkati çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :