'Ona derdimi anlatacaktım, dinlemedi’

'Ona derdimi anlatacaktım, dinlemedi’

Deniz Baykal'ın ceketine yapışan çiftçi Reyhan Kaş, konuştu

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın dün Mersin gezisi sırasında ceketine yapışan 38 yaşındaki Reyhan Kaş, arazilerinin ucuza kapatılmak istendiğini söyleyerek, “Ona derdimi anlatacaktım, dinlemedi” dedi. Kocavileyet Köyü’nde 10 yıldır milyonlarca lira değerindeki arazilerin siyaset ve iş dünyasının ünlülerince ucuz yollarla kapatıldığını öne süren çiftçi eşi Reyhan Kaş, “Arazilerimi kurtarmaya çalışıyorum” dedi.
25 Mart’ta Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in merkez Yenişehir İlçesi Kocavilayet Köyü'ndeki seçim çalışmaları sırasında derdini yüksek sesle anlatmaya çalışırken dikkat çeken Reyhan Taş, dün de CHP Genel Başkanı Baykal’ın karşısına çıktı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı tebrik ziyaretine gelen Deniz Baykal'a, kalabalık arasında ceketine yapışarak bir şeyler söylemek istemesiyle dikkati çeken Kaş, CHP liderinin eliyle itmesi ve korumaların yardımıyla uzaklaştırıldı.
İmara açılarak yağmalandığı ilerisürdüğü arazi sorununun belediye ile ilgili olabileceği için Baykal’a da anlatmaya çalıştığını söyleyen, Fuat Morel Mahallesi’nde oturan 2 çocuk annesi Reyhan Kaş, DHA muhabirine konuyurken, merkez Kocavilayet Köyü’ndeki arazilerinin ucuza kapatılmak istendiğini, bu yüzden tehdit edildiğini ileri sürdü. Yıllardır çok sayıda mektup gönderdiği Deniz Baykal’ın sorunuyla ilgilenmesi için yardım istediğini belirten Reyhan Kaş, imara açılan bölgede milyonlarca lira değerinde arazileri bulunmasına rağmen, iki odalı evde sefil yaşam sürdüğünü söyledi. 

YEŞİL ALAN DENİLDİ 
Eşi Ali Kaş’ın babasından kalma Mersin’in metropol Yenişehir İlçesi’nin kenti ve denizi tepeden gören noktada olan Kocavilayet Köyü’nde metrekaresi 200 TL değerinde 25 dönüm arazi, evinin bulunduğu Fuat Morel Mahallesi’nde de yine metrekaresi 150 TL değerinde 10 dönüm arazileri bulunduğu belirten Reyhan Kaş, şunları söyledi:
“Köyümüz arazisi, Mersin’e hakim son derece değerli arazilerden oluşuyor. ‘İmar uygulanıp araziniz yeşil alana gidecek’ denildi. Eşimin kardeşleri buna inanarak kendi paylarını sattı. Biz bu yalana inanmadığımız için satmaya yanaşmadık. Ancak, köyümüz civarında büyük bir hızla arazi satışlarının başladığını gördük. Birileri bu arazileri ‘yeşil alan’ olacak diye köylüleri kandırıp metrekaresini 3-5 TL’den satın aldı. Biz hissemizi satmadığımız için yıllardır tehditlerle karşı karşıyayız. Bu konuda başvurmadığımız makam kalmadı. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İçişleri, Adalet bakanlıkları, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçeler verdim. Ancak, bu güne kadar bir sonuç alamadım. Artık, dayanacak gücüm kalmadığı için Baykal’a yaklaşarak bu sorunu anlatacaktım. Ama, beni dinlemeden boğazımdan itince ceketini bırakmak zorunda kaldım.” 

DEVLET DAİRELERİNİ SARMIŞLAR 
Tek amacının Deniz Baykal’a sorununu anlatmaya çalışmak olduğunu da dile getiren Reyhan Kaş, “O an çok sinirliydim, çünkü kendisine defalarca telefon açtım, defalarca dilekçe verdim karşılık gelmedi. Olayı ilk şikayet ettiğim, dilekçe verdim kişi Deniz Baykal’dır. Daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradım. Baktım iyi bir adam gibi, bütün yolsuzlukları ortaya çıkartıyor. ‘Bizimkini de çıkartır’ diye düşündüm” dedi.
İnsanların kandırılıp arazilerinin alınarak büyük rantlar sağlayanlar olduğunu ileri süren Reyhan Kaş, “Tüzmen de telefonumu aldı, arayacağını söyledi ama aramadı” diye konuştu. 

MÜFETTİŞ ÇAĞIRACAĞINI SÖYLEMİŞTİ 
Bölgede büyük bir arazi rantı yaşandığını da öne süren Kaş şöyle devam etti:
“Bir yerel televizyonda büyük bir rant olayı olduğunu, biz satmadığımız halde elimizden arazilerimizin alınmaya çalışıldığını söyledim. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan beni yanına çağırdı, bir basın toplantısı düzenledi. Bu bölgede büyük bir rant meselesi olduğunu, İçişleri Bakanlığı’ndan müfettişler çağıracağını, bizim hakikaten çok kötü bir durumda olduğumuzu söyledi. Ancak, bu güne kadar hiç bir gelişme yaşanmadı.”
CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Etiketler :