Vatana ihanet gözaltıları

Vatana ihanet gözaltıları

Dışişleri Bakanlığı'nın güvenlik toplantısının dinlenmesinin ardından Önder Aytaç Ankara'da gözaltına alındı.

Dışişleri Bakanlığı'nın güvenlik toplantısının dinlenmesinden, daha önce yaptığı televizyon programında haberi olduğu intibası uyandıran Önder Aytaç, Ankara'da gözaltına alındı. Aytaç'ın yanısıra bu dinleme ve sızdırmalarla ilgisi olduğu öngörülen çok sayıda ismin gözaltında olduğu söyleniyor.

Dışişleri Bakanlığında yapılan güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ve bunların kamuoyuna sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında yaklaşık 18 kişinin gözaltına alındığı bilgisi var. Henüz doğrulanmayan bilgilere göre operasyonun kapsamı ve gözaltı sayısı büyüyecek.

İlk bilgilere göre gözaltına alınanlar şöyle:

Mehmet Baransu
Önder Aytaç
Nazlı Ilıcak (Sadece ifade için getirildiği söyleniyor)
Tuncay Opçin
Adem Yavuz Aslan
Tarık Toros
Ali Fuat Yılmazer

EMRE USLU KAÇTI İDDİASI

Emre Uslu'nun Brüksel'e kaçtığı iddia ediliyor. Uslu Twitter'dan gözaltıları doğrularken kaçtığı iddialarına uzun süredir başka bir konu ile ilgili yurtdışında olduğunu söyledi.

TCK 308'E GÖRE GÖZALTINA ALINDILAR

Gözaltılar TCK 308'e kapsamında yapılıyor. Peki TCK 308 ne diyor? İşte yanıtı:

Düşman devlete maddi ve mali yardım

Madde 308- (1) Türkiye Cumhuriyeti Devletinin savaş halinde olduğu devlete, savaşta Türkiye Cumhuriyeti Devletinin aleyhine kullanılabilecek her türlü eşyayı karşılıklı veya karşılıksız, doğrudan veya dolaylı olarak veren vatandaş, beş yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu hüküm, Türkiye’de oturan yabancı hakkında da uygulanır.

(2) Savaş zamanında, düşman devlet yararına yapılan borçlanmalara veya her ne nedenle olursa olsun ödemelere katılan veya bunlara ilişkin işlemleri kolaylaştıran vatandaşa veya Türkiye’de oturan yabancıya aynı ceza verilir.

(3) Savaştan evvel başlamış olsa bile, birinci fıkrada yazılı haller dışında, nerede bulunursa bulunsun düşman devlet vatandaşıyla veya düşman devlet topraklarında oturan diğer kimselerle Türkiye Devleti zararına veya düşman devletin savaş gücüne olumlu etki yapacak nitelikte doğrudan doğruya veya dolaylı olarak ticaret yapan vatandaşa veya Türkiye’de oturan yabancıya iki yıldan beş yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adlî para cezası verilir.

(4) Yukarıdaki fıkralarda yazılı fiillerin düşman devletle aralarında savaş için ittifak veya iştirak olan devlet yararına işlenmesi halinde de bu madde hükümleri uygulanır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.