Önder'in Tepkisi Büyük Olacak

Önder'in Tepkisi Büyük Olacak

Danıştay’ın YÖK’ün katsayı mağduriyetini giderme kararını durdurmasının ardından meslek liseliler, İHL’ler, STK’lar, Okul Aile Birlikleri ile birlikte oluşturulan “Katsayı Takip Platformu” bu hafta sonu tepkisini geniş bir katılımla göstermeye hazırlanıyo

Danıştay’ın meslek liselileri mağdur eden eğitimde katsayı farkına devam kararına tepkiler artarak devam ederken Danıştay YÖK’ün itirazını 2. kez reddetti. Kararın ardından meslek liseliler, İHL’ler, STK’lar, Okul Aile Birlikleri ile oluşturulan “Katsayı Takip Platformu” konuyu tüm yönleri ile ele alacak büyük bir salon toplantısı düzenleyecek ve YÖK’ün itirazının reddedilmesine karşı çıkacak. Katsayı sorununun dünden bugüne açtığı yaralar, kararttığı hayatlar ve geçen 11 yılın değerlendirmesi ile sorunun bir an önce kaldırılmasına yönelik açıklamaların yer alacağı program Eminönü Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşecek.

12.12.2009 Saat: 11.00’de tüm mağdur ve konuya duyarlı kişilerin katılımı ile “Katsayı Takip Platformu” Danıştay’a seslenerek, öğrencilerin daha fazla mağdur edilmemesi için bu meseleyi katsayının tamamen ortadan kalktığı bir sonuca kavuşturmayı hedefliyor.

Danıştay’ın itirazı reddi sürpriz olmadı

Danıştay'ın YÖK’ün itirazını reddetmesinin sürpriz olmadığını söyleyen ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, “Hukuku temsil eden Danıştay’ın bu kararı yürütmenin alanına müdahalesi anlamına geliyor. Kuvvetler ayrılığının olduğu Türkiye'de bütün kurumların birbirinin alanına saygı göstermesi gerekir. Bu, hukuka olan güveni zedeleyecek bir tutumdur. Türkiye bir hukuk ülkesi olmak zorundadır. Herkesi hukuka saygı gösterdiği ve herkesin eşit ve adil bir şekilde yaşadığı bir Türkiye arzuluyoruz. Bu anlamda Danıştay'dan merhamet beklemiyoruz. Hukuk ve adalet istiyoruz. YÖK'ün bu konudaki kararlılığı önemlidir ve yetki YÖK'tedir. YÖK'ün tutumunu önemli buluyoruz ve 12 yıldır süregelen ve yüz binlerce gencimizi mağdur eden bu haksız uygulamayı YÖK’ün kısa süre içinde yeni bir düzenleme ile kaldıracağına inanıyoruz. Öğrencilerimiz müsterih olsunlar ve derslerine yoğunlaşsınlar” dedi. Korkut, Cumartesi günü düzenlenecek olan “Şimdi biz konuşuyoruz” konulu basın açıklamasına herkesi davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :