"One Minute" gösterisi yapıldı

"One Minute" gösterisi yapıldı

Erdoğan’ın, geçen yıl İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e tepki gösterdiği Davos Dünya Forumu toplantısının birinci yılında, One Minute Küresel Barış Platformu, konser düzenledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçen yıl İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e tepki gösterdiği Davos Dünya Forumu toplantısının birinci yılında, One Minute Küresel Barış Platformu, konser düzenledi.

Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte sahneye ilk olarak sanatçı Mazhar Alanson çıktı.

Yaklaşık yarım saat sahnede kalarak davetlilere unutulmaz bir konser veren Alanson, parça arasında "Davos mavos bilmiyorum. Ben barıştan yanayım. Barış için şarkı söylemeye geldim. Bu ’One Minute’ konsepti güzel bir kavram. Kendi kendimize de uygulasak ve ’One Minute’ diyebilsek ondan sonra bir güzel barış ortamı olsa ve bütün dünyaya ’One Minute’ desek" diye konuştu.

Konuşma yapan Platform Başkanı Süleyman Çakmak ise geçen yıl bugün, dünya siyaset ve diploması tarihinde bir ilk yaşandığını belirterek, "Savaşların, adaletsizliklerin ayrımcılıkların, dengesizliklerin, yoksullukların ve kirlenmişliklerin küreselleştiği bir dünyada, artık adalet, barış, özgürlük ve demokrasi küreselleşsin" dedi.

Sinevizyon gösterisinin yapıldığı etkinlikte, katılımcılara renkli çubuklar dağıtıldı ve özel hazırlanmış balonlar uçuruldu.

"Grup Rap Force"un da dans gösterisi sunduğu etkinlikte, canlı bağlantı yapılan Gazze’den çocuklar barış mesajları verdi.

Etkinlikte, katılımcılar zaman zaman İsrail aleyhine slogan atarak tekbir getirdi.

Saatler 20.33’ü gösterdiğinde ise Süleyman Çakmak, yabancı ülkelerden gelen katılımcılarla güvercin uçurarak, "one minute" diye bağırdı.

Aynı anda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos’taki görüntüsü sinevizyona yansıtıldı.

Etiketler :