Önemli maillerinize hızlı ulaşın..!

Önemli maillerinize hızlı ulaşın..!

Google mail servisi Gmail gelen kutunuzdaki kalabalıkta önemli postalarınızı daha rahat görebilmeniz için "Öncelikli Postalar" servisini başlattı.

 

Peki bu servis nasıl çalışır?

İlk olarak "Önemli ve Okunmamış" bölümündeki iletileri okumayı ve yanıtlamayı deneyin. İzlemek istediğiniz iletilere yıldız ekleyin ve ardından " Diğer Her Şey" bölümüne gidin. Öncelikli E-postalar'dan ayrılırsanız, Gmail'in yan tarafında bulunan gezinme alanında, Gelen Kutusu'nun yanında bulunan bağlantıyı tıklayarak geri dönebilirsiniz.

Gmail sunucuları, sizin için önemli olan iletileri bulmak için çeşitli bilgiler kullanır. Bu bilgiler en çok e-posta gönderip aldığınız ve sohbet ettiğiniz kişiler, bu etkinliklerin sıklığı ve okuduğunuz e-postalarda sık geçen anahtar kelimelerdir.

Öncelikli E-postalar'ı seçin

Öncelikli E-postalar bir hata yaparsa Mark important Mark not important düğmelerini kullanarak bir iletiyi önemli veya önemli değil şeklinde işaretleyebilirsiniz. Öncelikli E-postalar sizin için önemli iletileri hemen öğrenir.

Öncelikli E-postalar'ı özelleştirin:

Her bölümde görüntülenen e-posta türlerini değiştirebilirsiniz (örneğin "Önemli ve Okunmamış" bölümünü değiştirerek yalnızca "Önemli" yapabilirsiniz). Bunun için bölüm başlıklarını tıklamanız veya Ayarlar sayfasında Öncelikli E-postalar sekmesini seçip "gelen kutusu gruplarınızı özelleştirin"i seçebilirsiniz.

Önem düzeyini garanti altına almak için filtreleri kullanın: Bazı iletilerin her zaman önemli olarak işaretlendiğinden emin olmak istiyorsanız (patronunuzdan gelen e-postalar gibi) filtre oluşturabilir ve "Her zaman önemli olarak işaretle"yi seçebilirsiniz.

Önem düzeyine göre arama yapın: Önemli olarak işaretlenmiş olan okunmuş ve okunmamış tüm iletileri görmek istiyorsanız Gmail'de "is:important" ifadesini aratın.

Eski gelen kutunuza geri dönün: Öncelikli E-postalar'ı beğenmediyseniz, sol tarafta bulunan "Gelen Kutusu"nu tıklayabilir veya Öncelikli E-postalar'ıGmailAyarlar sayfasından tamamen gizleyebilirsiniz.

E-postalarınızı Öncelikli E-postalar özelliğini kullanarak yönetme hakkında daha fazla bilgi
edinmek için Gmail Yardım Merkezi'ni ziyaret edin.

Etiketler :