Onlar çetelerle biz...

Onlar çetelerle biz...

Başbakan Erdoğan: Onlar mafyalarla, çetelerle görüşüyor, biz Genelkurmay ile TSK ile görüşüyoruz.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı ile görüşmesini eleştiren ana muhalefeti eleştirdi. Erdoğan, "Onlar mafyalarla, çetelerle avukatları vasıtası ile görüşüyor. Biz Genelkurmayımızla, TSK ile görüşüyoruz. Farkımız bu." dedi.

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da türlü senaryolar üretildiğine, yapay gündemler oluşturulduğuna dikkat çekerek, muhalefete yüklendi. Siyasetin, sonu gelmez tartışmaların içine çekilmek istendiğini belirten Erdoğan, "Allah aşkına yargıyı tartışma konusu yaparak, bu ülkeye nasıl bir fayda sağlayacaksınız. Hakim ve savcıları töhmet altında bırakarak, onların görevlerini yapmaları engelleyerek nasıl bu ülkeye millet ne fayda sağlayacaksın. Kurumları yıpratarak kurumlar arasına husumet sokarak, kurumlar çatışıyormuş gibi göstererek bu millete nasıl hizmet edeceksin." diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile karargahta yaptığı görüşmeyi eleştiren ana muhalefete yüklenen Erdoğan, "Bir ülkenin Başbakanı Genelkurmay başkanı ile üç dört kere de görüşür beş kere de görüşür. Bu ülkenin ana muhalefetini rahatsız ediyor. Sana ne, üç de görüşür on kere de görüşür, sen bundan neden rahatsız oluyorsun. Bundan niye rahatsızlık duyuyorsun. Bunun ne sakıncası var. Böyle saçmalık olmaz. 'Demokrasilerde böyle şey olmaz' diyor. Sen demokrasiyi tanımadın ki asıl demokrasilerde böyle şeyler olur. Neden rahatsız oluyorsun ki. Ama alışacaklar. Onlar çetelerle, mafyayla avukatları vasıtası ile görüşüyor, biz de Genelkurmay Başkanımızla TSK ile görüşüyoruz. Farkımız bu." diye konuştu.

"KARANLIK SENARYOLARA AVUKATLIK EDİYORLAR"

Ana muhalefetin, karanlık olaylara, senaryolara avukatlık ettiğini ifade eden Erdoğan, "Bu ülkeye nasıl bir hukuk düzeni kazandırmak istiyorsunuz. Siz nasıl muhalefetsiniz. Milletvekilleri ile bakıyorsunuz devamlı oradalar. Milletvekilleri, hukuk bürosundaki avukatlar, bakıyorsunuz avukatlığını üstlenmişler. Her şey ortada, bunları milletten gizleyemezsiniz. Zaten yargı sürecine müdahale etmede genel başkanınız da başarılı bir avukattır. Ondan sonra Türkiye'de yargı bağımsızlığından bahsedeceksiniz." ifadelerini kullandı.

"YENİ KARANLIK SENORYOLAR ORTAYA KOYUYORLAR"

Türkiye'nin hızla demokratikleştiğine dikkat çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye artık prangalarından kurtuluyor. Türkiye, yıllardır kendisine ayak bağı olan sorunlardan kurtuluyor. Bunlardan kim, neden rahatsız oluyor. Demokrasinin standardının yükselmesinden neden rahatsız oluyorlar. Niyet okuyuculuğu yapıyorlar, AK Parti'ye 'takiyye yapıyor' dediler. Bunları başaramayınca kendi karanlık senaryolarını ortaya koydular. Türkiye, demokraside ilerledikçe kirli emelleri ortaya çıktı. Demokrasiden korkuyorlar. Son günlerde sivil diktadan tek adamdan bahsetmeye başladılar. Bizim tüm işlerimiz, parti için olması gereken istişare mekanizması ile yapılır. Şimdi sivil diktadan, tek adamlıktan bahsediyorlar. Yeni senaryoları budur. AK Parti'nin gizli gündemi var diye milleti ürkütenlerin yeni yöntemi bu. Yeni kavramları ortaya koyarak korku tüccarlığına soyunuyorlar. Türkiye, 7 yıl öncesine göre daha demokratik yapıya sahip mi değil mi? Onların cevabı bellidir. Ben halkıma soruyorum. Onların cevabı önemli."

KORKU TÜCCARLIĞINA SOYUNDULAR

Muhalefeti korku tüccarlığına soyunmakla suçlayan Erdoğan, "Bu ülke 7 yıl öncesine göre daha demokratik bir yapıya sahip değil mi? Tarihi öneme haiz demokratik reformları yaptık. Kimse bunlara cesaret edemedi. Türkiye-AB ile müzakere sürecini kim başlattı. Kimse Alevi vatandaşlarımızın sorunlarını dile getiremedi, biz getirdik. Bu ay sonunda neticelendiriyoruz. Ortak akıl ile sorunlar belirlenecek, çözüm üretilecek. Roman vatandaşlarımızın hayat şartları bir felaket, insanca yaşamın olmadığı bir tablo var. Onlar da insan, öyle ise onlara insanca yaşamın şartlarını hazırlamak zorundayız." dedi.

"SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK"

“Ayrımcılık yapamayız. Batı'nın sorunu neyse Doğu'nun ki de o. Kimin ne sorunu varsa onu çözmek için yola çıktık. Azınlıkların sorunları ile bugüne kadar sadece biz ilgilendik." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar Kürtlere şu kadar maaş verecekler iddiası ortaya atıyorlar. Nerden duydun sen onu. Bunlar, AK Parti'yi zora sokmak için atılan yalanlar. Halkı aldatmayın. Neymiş Kürtçe resmi dil olacakmış. Kimden duydun bunu. Recep Tayyip Erdoğan mı söyledi? Beşir Atalay mı söyledi? Yok. Yalan söylüyorsunuz yalan! Kürt vatandaşlar ana dillerini öğrenecek. Ana, oğlu ile kendi dilinde konuşacak. Bizim dediğimiz bu. OHAL yasasını kaldıran iktidar kim. Bunu kim kaldırdı. AK Parti. Hatırlayın o günleri. Biz, size efendi olmaya değil hizmetçi olmaya geldik diyoruz. Farkımız bu. DGM'leri kim kaldırdı. Her türlü tehdide rağmen çetelerle, mafyalarla mücadele eden kim? Dün takiyye yapıyor diyenler şimdi çıkmış diktatörlükten, tek adamlıktan bahsediyorlar. İftira atıyorlar. Bu iftira atanlar menfaat devşirmecileridir. Nasıl Özal'ı, Menderes'i suçladılarsa, bugün AK Parti iktidarını tek adamlıkla suçluyorlar. Açıkçası bu beyhude bir çabadır. AK Parti'nin kitabında otoriterlik yoktur. 7 yıl öncesine gidin. 7 yıl önce konuşulamayan, tartışılamayan ne kadar çok şey vardı. Manşetlerin nerede pişirilip nereden servis edildiğini bu millet gördü. Bugün konuşan bir Türkiye var. Yolunu devam ettiren bir Türkiye var. Bugün özgürce konuşan, eleştiren Türkiye var. Millet, emanetini bizden aldığında baş göz üstüne der yerimize çekiliriz. İktidarımızda kimseye baskı yapılamaz. Türkiye, bizimle tarihi değişim yaşadı. Hiç kuşkusuz, bu değişim milletimizin hayrınadır. Milletin çıkarınadır. Milletin çıkarını her şeyin üstünde tuttuk. Tutmaya devam edeceğiz."

 

Etiketler :