Onu Başkan yapan bakın kim ?

Onu Başkan yapan bakın kim ?

29 Mart seçimlerinde DP tabanını CHP'ye oy vermeye çağıran Cindoruk, Demirel'in ısrarıyla aday olduğu seçimlerde 559 oyla DP genel başkanı oldu.

Cindoruk'un zaferinde Demirel'in delegeleri tek tek arayıp oy istemesi de etkili oldu. Hüsamettin Cindoruk, 29 Mart yerel seçimlerinde oy vermediği Demokrat Parti'ye genel başkan seçildi. Cindoruk'u aday olması için ikna eden Süleyman Demirel'in delegeleri tek tek arayarak oy istemesi de Cindoruk'un zaferinde etkili oldu.

DP'nin Anadolu Gösteri Merkezi'de düzenlenen 5. Olağan Kongresi'nde eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, üçüncü tur oylamada genel başkanlığına seçildi. İlk turda Cindoruk'un 944 geçerli oyu 480'ini, Süleyman Soylu 448'ini, Mehmet Ali Bayar ise 16'sını aldı. Ramazan Yazgan'a oy çıkmadı. Hiçbir aday salt çoğunluk olan 560'a ulaşamadığı için ikinci tur yapıldı. İkinci turda Cindoruk 535, Soylu 389 ve Bayar 3 oy aldı. Bunun üzerine Soylu ve Bayar adaylıktan çekilirken tek aday kalan Cindoruk 559 oyla genel başkanlığa seçildi. Son zamanlarda Ergenekon soruşturması aleyhindeki açıklamalarıyla eleştirilen Cindoruk, kamuoyunda “Ergenekon'un adayı” olarak da algılanıyordu.

Etiketler :