Onu Michael Jackson sandılar

Onu Michael Jackson sandılar

“Give thanks to Allah” parçası yüzünden Michael Jackson’la karıştırılan Müslüman sanatçı Zain Bhikha kendisinin Michael Jackson’ın ruhunu taşımadığını açıkladı

Maykıl Ceksın, Zain Bhikha Neden Olmasın?
25 Haziran 2009’da Michael Jackson’ın ölümüyle sanal âlemde “Give thanks to Allah-Allah’a Şükret” parçası yayıldı. Parçayı Michael'in söylediğine dair ve bu parçayı söylediğine göre Müslüman olduğuna dair haberler dolaşıyordu. Ancak onun sesine kulağı aşina olanlar bu sesin Michael’a ait olmadığını iddia etseler de iki taraf da bunu ispatlamış değildi.. Ama bu sefer Michael fanları bu videoyu Zain Bhikha’nın kendi reklamı için yaydığını iddia ettiler. Olaylara sessiz kalan Zain Bhikha, kendisinin Michael Jackson hayranlığı bulunmadığını ve sesini de Michael’a hiç benzetmediğini söyledi.

Zain Bhikha Müslüman Sanatçıysa Niye Biz Daha Önce Tanımadık?

Aslında biz kendisinin sesini duyduk, Yusuf İslam’ın “A is for Allah” albümünü dinlerken kulağımıza gelen ince tatlı seslerden biri de Zain Bhikha’nındı. Albümün kenarında köşesinde Zain Bhikha’nın da ismi yazmasına rağmen biz ürünü ve solisti ön planda gördüğümüz için ne Zain’i ne de Bhikha’sını görebildik.

Televizyonlarda Zain Bhikha hiç çıktı mı?

Eskiden hiç görmüşlüğümüz yoktu elbette çünkü bu tür müzisyenler ve eserler yayınlanmıyordu tehlikeliydi. Ama şimdilerde artan muhafazakâr kanallar ne zaman kendi kimliklerine yakın müzisyenleri sanatçıların parçalarını ekrana sürmek isteseler akıllarına gelebilecek isimlerin başında Zain Bhikha da geliyor. Bu nedenle bizim kanalların program koyamayıp müzik koyduğu zamanlarda Yusuf İslam, Dawud Wharnsby Ali ve Zain Bhikha’nın video klipleri ön plana çıkıyor. Ses olarak Güney Afrika esintilerini eserlerinde biraz da olsa gördüğümüz Zain Bhikha özellikle bireysel albümlerinde daha başarılı.

1415 Zain Bhikha Başlıyor!

1415 Zain Bhikha Beginning albümüyle eski parçalarını ve yeni parçalarını derleyen Zain, özellikle KuzeyAmerika İslam Birliği’nin desteğiyle Amerika’da 18 şehirde konser vermiş. 2009 un Temmuz Ağustos aylarının gelmesiyle birlikte kendi ülkesinde Güney Afrika’da bir dizi konser vermeye gidiyor ve 2010’da Güney Afrika’da yapılacak Dünya Kupasının açılış konserlerinde solist olarak yerini alacak imiş.

www.dunyabizim.com

Etiketler :