'Operasyonu Cemaat yaptırdı' iddiası!

'Operasyonu Cemaat yaptırdı' iddiası!

Futbolda şike operasyonunun arkasında cemaat mi var? Taraf gazetesi yazarı bakın nasıl dalgasını geçti...

Daha on yıl öncesine kadar, ülkede ne zaman işler yolunda gitmese suç hemen ABD'ye atılırdı. "Kesin Amerika'nın işidir!" kabilinden komplo teorileri üretilirdi.

O günler geride kaldı. Artık Amerika karışmıyor bize. Ülkeyi içeriden yıkıyorlarmış. Kim mi? AKP, cemaatler ve tarikatlar...

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesi bombalandı, suçlu muhafazakarlar oldu. Ergenekon ve Balyoz tutuklamaları gerçekleştirildi ihale AKP'ye ve cemaatlere kaldı...

Birkaç gün önce Fenerbahçe merkezli büyük bir şike operasyonu başladı. Peki bu suç kime atılacak? Kim yaptırdı bu operasyonu? Yine AKP diyecekler ama Tayyip Erdoğan sıkı bir Fenerbahçe taraftarı. Cemaatler yaptırdı deseler? Onların da pek futbolla ilgisi yok gibi görünüyor.

Kara kara düşünülürken, imdada Taraf yazarı Sivilay Abla yetişti. Ablamıza göre; işin içinde cemaat var! Nasıl olur demeyin. Bakın nasıl olurmuş...

Taraf yazarı Sivilay Abla işte böyle dalgasını geçti...

FENERBAHÇE CUMHURİYETİ

Soru: Sevgili Sivilay abla, bir süredir Cumhuriyet’in kazanımı kurumlara karşı yürütülen sindirme hareketi sonunda Atatürk’ün takımı Fenerbahçe’ye de ulaştı. Güneş ne zaman doğacak? (Bengütay Ataol)

Cevap: Sevgili Bengütay, öncelikle umutsuzluğa kapılmayacağız. Her musibetten bir hayır doğar. Bak bu şike operasyonu sayesinde Allah için uluslar arası kategorilerde durumu pek de iç açıcı olmayan takımımız Fenerbahçe, twitter’ın dünya (worlwide) listesine girmeyi başardı. Düşünsene soruşturma olmasıydı bu nasıl olacaktı?

Sevindirici bir diğer gelişme operasyonun yurtdışı ayağında Fenerbahçe’nin tertemiz çıkması. Tüm aramalara taramalara rağmen Avrupa maçlarında bırakın şikeyi bir gol dahi bulunamadı.

Ben şike konusunda rahatım da, Rüştü Saraçoğlu’nun deposunda antika bir Türkiye Kupası bulunmuş. O biraz başımızı ağrıtacak gibi görünüyor.

Tabii dilim söylemeye varmıyor ama bu olan bitende de cemaat kokusu alıuyorum. Nasıl mı?

Fenerbahçe’nin şike ile şampiyon olduğu ispat edilirse ne olacak?

Takım alt kümeye düşecek.

Alt kümen in adı ne?

Bank Asya Birinci Lig?

Anladın mı?

Bank Asya Lig’inde Fenerbahçe top koşturursa ne olur? Milyonlarca seyirci gelir. Ligin değeri artar. Gelir artar. Reklam değeri arta. Yaa!

Samimi olmak gerekirse; aslında olan biteni biraz da ilahi adaletin tecellisi olarak görmüyor da değilim. Fenerbahçe yıllardır Atatürk’ün takımıyız diyerek zaten ‘de facto’ şike yapıyordu. Rakipler Atatürk’ün takımına gol atmanın tedirginliğiyle oynuyordu. Atatürk gibi ulusal değerimizi kimselerle paylaşmanın vebali böyle çıkacakmış demek ki.

Not: ( Bank Asya cemaate yakınlığıyla bilinen bir finans kurumudur)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.