ORC'nin seçim sonrası anketinde AK Parti oyları artırdı

ORC'nin seçim sonrası anketinde AK Parti oyları artırdı

AK Parti'nin yüzde 49.5 oy oranıyla tek başına iktidara geldiği 1 Kasım seçimlerinden sonra yapılan ankette HDP baraj altında kaldı.

ORC Araştırma Şirketi tarafından 4-9 Kasım tarihleri arasında 41 ilde, seçimlerde oy kullanan 3 bin 230 kişiyle yüz yüze görüşme yöntemiyle geniş kapsamlı bir saha çalışması yapıldı. Yapılan araştırmalardan çıkan sonuca göre; 1 Kasım'da yüzde 49,5 oy alan AK Parti'nin oyu yüzde 54'lere kadar çıkarken Başkanlık sistemine vatandaştan inanılmaz bir oranda tam yüzde 92 civarında destek geldi. Bu oran hemen hemen her araştırma şirketinin araştımalarında 1 Kasım ve 7 Haziran öncelerinde yüzde 48 ila 52 civarlarında çıkmaktaydı.

AK PARTİ'YE 6OY VERMEYENLER DE SONUÇTAN MEMNUN

Araştırma, 1 Kasım'da AK Parti'ye oy vermeyenlerin bile ortaya çıkan sonuçtan memnun olduğunu gösterdi. '1 Kasım seçim sonuçlarından memnun musunuz?' sorusuna deneklerin yüzde 76'sı 'Evet' yanıtını verdi. Bu da seçimlerde AK Parti'nin aldığı yüzde 49.5'lük oy oranı hesaba katıldığında, oy vermeyenlerin yarısından fazlasının bile ortaya çıkan tablodan memnun kaldığını gözler önüne serdi. İşte araştırmadan çıkan çarpıcı sonuçlar:

AK PARTİ YÜZDE 54, HDP BARAJ ALTI

Bugün seçim olsa yüzde AK Parti 54, HDP yüzde 9.1 çıktı. AK Parti'ye oy verenlerin yüzde 54'ü Erdoğan-Davutoğlu ikilisinin oy vermelerinde etkili olduğunu söyledi.

YÜZDE 75 GELECEKTEN UMUTLU

AK Parti'ye en büyük oy kayması yüzde 22 ile MHP'den oldu. Deneklerin yüzde 75'i gelecekten ümitli olduğunu söyledi.

 

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.