Türban,sarık,takke yasağı kalktı

Türban,sarık,takke yasağı kalktı

Ordu evleri, askeri gazinolar ve sosyal tesislerde gerçekleştirilecek düğünlere katılan misafirlere yönelik yasaklar kalktı

Ordu evleri, askeri gazinolar ve sosyal tesislerde gerçekleştirilecek düğünlere katılan misafirlere yönelik türban, sarık, cübbe ve takke yasağı kaldırıldı.

Ordu Evleri, Askeri Gazinolar ve Sosyal Tesisler Yönetmeliği'nde gerçekleştirilen değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülecek yönetmeliğin, düğün salonu kiralama işlemlerine yönelik Ek-27 nolu formda yapılan değişiklikle, ordu evlerine türban, sarık, cübbe ve takke ile giriş serbest hale geldi.

Eski yönetmelikte yer alan “Yaşının ilerlemesi nedeniyle dini inançlarına uygun olarak sade bir şekilde sakal bırakmış kişiler ile yaşlı annelerden yüzü açık olacak şekilde eşarplı olanların dışında; a) Sakallı, cüppeli, sarıklı, takkeli, türbanlı vb. gibi çağdaş olmayan kıyafetlerle gelenler, b)Günlük sakal tıraşı olmamış, ütüsüz ve kirli elbiselerle gelenler, c) Yabancı uyruklu kişiler ordu evine giremezler” ifadeleri çıkarıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.