Ordu Giresun havalimanı açıldı THY bilet fiyatları

Ordu Giresun havalimanı açıldı THY bilet fiyatları

Deniz doldurularak yapılan Ordu-Giresun Havalimanı açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu açılışı birikte yaptı.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz üzerine kurulan tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nda tarifeli seferler başladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle resmi açılışı bugün gerçekleştirildi.

36 MİLYON TAŞ KULLANILDI

Ordu-Giresun Havalimanı Projesi'ne Karadeniz Bölgesi'nde artan ulaşım talebini karşılamak amacıyla yaklaşık 4 yıl önce başlandı. Projede görev alan Türk mühendisler ilkleri gerçekleştirdi. 2 milyon 250 bin metrekare alan dolduruldu. Yaklaşık 36 milyon ton taş kullanıldı.

850 BİN TAŞ 10 TON AĞIRLIĞINDA

Kıyı yapısı tasarımı itibarıyla ise doldurulan 10 ton ağırlığındaki taş sayısı, 850 bin civarında. 1-2 metre büyüklüğündeki taşlar havalimanı kıyısına dizilmiş durumda.

ORDU GİRESUN HAVALİMANI AÇILIŞINDAN KARELER- FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

DEV DALGALARA DAYANIKLI

Trabzon ve Samsun havalimanlarının tam ortasında yer alan havalimanı 30 bin metrekareden fazla bir alana sahip. Havalimanı, Karadeniz’in şiddetli dalgalarına karşı dalgakıranlarla çevrili. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun açıklamasına göre 4-5 metreyi bulan çok şiddetli dalgalarda bile havaalanı zarar görmüyor.

Erdoğan tören alanına dombra şarkısıyla çıktı. Tören alanını dolduran kalabalığı selamladıktan sonra konuşmasına başladı:

"Olmaz denilenin olduğu bitmez denilenin bittiği gün. Gözün aydın olsun Karadeniz. İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır. Biz bu milletin hizmetkarıyız efendisi değil. Bölünmüş yollara 17 bin 100 kilometre ilave ettik. Hızlı trenin adını bilmiyorlardı bunu öğrendiler.

2002 ve öncesinin Türkiyesinde Ordu ve Giresun için denizin içinde bir havalimanı inşa edilmesi hayal bile edilemezken, bugün, hamdolsun bunu gerçekleştirdik.

KILIÇDAROĞLU ÇOK RAHAT ATIYOR TUTUYOR

PKK'ya rağmen Hakkari'ye havaalanı yapımını bitiyoruz. Havaalanı sayısını 2023'e kadar 60'a çıkaracağız. Sayın Kılıçdaroğlu, 30 yıl sonrasına yönelik projeler açıklıyor kim öle kim kala. Sırtında küfe de yok. Çok rahat atıyor tutuyor. 100. yıl dönümüyle ligili hedef koyduk.

havalimani.jpg

BAHÇELİ MUHATABIM DEĞİL

Sayın Bahçeli zaman zaman bize hakaretler ediyor. Ben sana hakaret etmeyeceğim muhatabım da değilsin zaten. Çünkü Çankaya’ya çıkamayacağımı yokuşta kalacağımı söylemişti. Biz öyle çıktık ki bunlar geriden nal topluyorlar. 26 tane bankayı iflas ettirdi 40 milyar dolar zarara soktular. Yolsuzlukların tamamiyle tavan yaptığı dönemdi. Mlilet 5 yıl görev verdi 3.5 kaldılar kaçarak gittiler. Ama bunlar Düzce depreminin altında kaldılar.

KILIÇDAROĞLU'NA 'ŞİMŞEK'LE TV'YE ÇIK' ÇAĞRISI

Hesap uzmanıymış Kılıçdaroğlu. Maliye Bakanımız ile televizyona çıkın dertleşin o sana bu hesapları anlatır. Maliye bakanı gel çıkalım diyor Niye çıkmıyorsun. Çık. Çıkamaz. Bunların dikili ağacı yok. İşte dün akşam tv programında unutma diye belgesel yayınlıyor orada hastanelerin halin gördünüz değil mi? 

açilis=.jpg

HEPSİ ORADAYDI

Dün akşam Unutma diye bir belgesel yayınlıyor. Orda hastanelerin haini görüyorsunuz dimi. Ahmet Kaya’da o programda vardı. Orada yanık yanık türkülerini söylüyordu. Ahmet Kaya’ya daha sonra ödül töreninde ‘Vay şerefsiz vay’ diye sür manşetten başlık atanlar o akşam ‘Orada yoktuk’ dediler. Hepsi de oradaydılar. Dürüst değiller.

DOĞAN MEDYASINA SERT ELEŞTİRİ

Aynı medya grubu bize karşı bu oyunların içine giriyor. Bize bir şey yapamazsınız. Siz şahsımın resmini Hürriyet com tr’ye koyup altına şok haber diyip yüzde 52 idam yazıp tepkiler gelince niye kaldırdınız.

Sonra biz onu demek istemedik. Sizin karanlık dünyanızdan neler geçtiğini biliriz. Ben diyorum tavır koymalısınız. Kendilerine şunu söyledik muhtar olamaz diye başlık attınız. Ne oldu muhtar olmadım  ama belediye başkanı da başbakan da cumhurbaşkanı da oldum. Mursi meselesinde Mursi’yi ve arkadaşlarını idama mahkum edenler bu dünyada da öbür dünyadada hayırla anılmayacaklar.

DAVUTOĞLU: 8 TANE LOJİSTİK MERKEZ KURDUK

Havaalanının açılış töreninde kürsüye ilk olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu çıktı. Konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun projesine gönderme yaptı Demirtaş'ın görevi bırakmayla ilgili açıklamasına tepki gösterdi. İşte o açıklamalar:

"Duble yolları adım adım otoyola çeviriyoruz. Kılıçdaroğlu Türkiye'yi merkez ülke yapmaktan bahsediyor. Onlar hayalleriyle yaşıyor biz dünya ile yarışıyoruz. 2002 yılında MHP'nin ulaştırma bakanı hızlı tren projesini önüne getirdiklerinde 'torunlarımız bile görmez' demişti. Şimdi hızlı treni gördük mü? Lojistik merkez yeni akıllarına gelmiş. Biz 8 tane kurduk. 6'sının yapımı devam ediyor. Çin'den Londra'ya giden demiryolunun Marmaray ile AK Parti iktidarında bağlandığına şahit misiniz? Onlar konuşur AK Parti yapar.

toren.20150522163906.jpg

DEMİRTAŞ'A TEPKİ

Demirtaş dedi ki 'Ben bırakırım ama eğer barajın altında kalırsam ve başarısızlığım benden kaynaklanırsa bırakırım.' Böyle genel başkan olunur mu? Genel başkan dediğin, lider dediğin, başarının da başarısızlığın da sorumluluğunu üstlenir. İşte biz. Seçim neticesi ne olursa olsun sorumluluğu üstleniyoruz. Bir taraftan da küçük aklıyla ve zayıf ahlakıyla kendisi gibi zannediyor, diyor ki 'Sayın Davutoğlu, kazansa bile başkanlık sistemi gelecek ve koltuğunu bırakacak'. Be hey gafil, buradan sesleniyorum, bizim siyaset anlayışımız sizin anlayışınız gibi değildir. Biz, siyaseti koltuk meselesi olarak görmeyiz."

ordu-gi̇resun.jpg

HAVAALANINA İLK SEFER

Ordu-Giresun Havalimanı'na sabah saatlerinde İstanbul'dan gelen Türk Hava Yolları'nın "Batman" isimli tarifeli sefer yapan uçağı iniş yaptı. Toplam 136 yolcusuyla Ordu-Giresun Havalimanı'na iniş yapan uçak, yeni yolcularını aldıktan sonra alandan ayrıldı. 

Alana ilk yolcu uçağının inişini, bölgeye uzun süredir havalimanı yapılmasını bekleyen Ordulu ve Giresunlu vatandaşlar da ilgiyle izledi.

BİLET FİYATLARI İSTANBUL ORDU-GİRESUN HAVAALANI GİDİŞ DÖNÜŞ 165 LİRA

giresun-ordu-bilet-fiyatlari-thy.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.