Eski Realli futbolcu resmen Orduspor'da!

Eski Realli futbolcu resmen Orduspor'da!

Orduspor, eski Real Madridli, Sporting Gijon'un forveti David Barral Torres ile 3 yıllık anlaştı.

Orduspor, eski Real Madridli, Sporting Gijon'un forveti David Barral Torres ile 3 yıllık anlaştı.
Sporting Gijon'a 2 Milyon Euro bonservis ödeyen Orduspor, David Barral Torres ile her konuda anlaşarak tecrübeli oyuncu ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Transferle ilgili açıklama yapan Orduspor Kulübü Başkanı Doç.Dr.Nedim Türkmen, “Taraftarlarımızın günlerdir transferini merakla beklediği David Barral'ı kadromuza kattık. Hocamızın isteği doğrultusunda transferleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Orduspor taraftarları merak etmesin. Süper Lig’de üst sıraları zorlayacak güçlü bir kadro oluşturuyoruz. Hedefimiz en baştan beri Avrupa ve Süper Lig şampiyonluğu olarak belirledik. Güçlü bir ekip ile başarılamayacak bir şey yok. Orduspor camiasına hayırlı olsun” dedi.

David Barral Torres ise “Orduspor'a gelmekten dolayı mutluyum. Teknik Direktör Hector Cuper'in Orduspor'un başında olması gelmem konusunda beni tetikledi. Birçok takımdan teklifler vardı ancak öncelikle Orduspor'u tercih ettim. Hedefi ve geleceğe yönelik projeleri olan bir kulüp her futbolcu gibi beni de etkiledi” diye konuştu.

DAVİD BARRAL KİMDİR ?

Futbola İspanya'da Cadiz şehrinin takımlarından San Servando'nun altyapısında başlayan 10 Mayıs 1983 doğumlu David Barral Torres, daha sonra 1999 yılında San Fernando takımına transfer oldu. 3 yıl San Fernando takımının altyapısında forma giyen İspanyol futbolcu, 2002 yılında ise Real Madrid'in C takımına transfer oldu. Bir sezon C takımda forma giyen Barral, 2003-2004 sezonunda Second Division B'de mücadele eden Fuenlabrada takımına kiralık olarak gönderildi. Burada ilk sezonunda 34 karşılaşmada forma giyen ve 17 gol atma başarısı gösteren David Barral, sezon sonunda yeniden Real Madrid'e dönüş yaptı.
2004-2005 sezonunda Real Madrid'in ikinci takımı olan Castilla forması ile Second Division B'de mücadele eden Barral, burada 26 karşılaşmada 6 gol attı ve takımının bir üst lige yükselmesinde büyük pay sahibi oldu. 2005-2006 sezonunda İspanya 2.Liginde Real Madrid Castilla forması giymeye devam eden İspanyol futbolcu, bu sezonda ise 27 karşılaşmada görev aldı.
2006 yılında Real Madrid'den ayrılan David Barral Torres, o sezon İspanya 2.Liginde mücadele eden Sporting Gijon'a transfer oldu. Gijon forması ile ilk sezonunda 30'u ilk 11'de olmak üzere 37 karşılaşmada görev alan futbolcu, sahada kaldığı 2560 dakikada toplam 9 kez gol sevinci yaşadı. 2007-2008 sezonunda ise Sporting Gijon forması ile 32 maçta forma giyen Barral, bu defa 11 kez ağları havalandırma başarı gösterdi ve takımının o sezon ligi ikinci sırada tamamlayarak La Liga'ya yükselmesinde pay sahibi oldu.

2008-2009 sezonunda Sporting Gijon forması ile bu defa La Liga'da mücadele eden David Barral, 35'i La Liga'da 6'sı İspanya Kral Kupası'nda olmak üzere 41 karşılaşmada toplam 2354 dakika görev aldı. Bu maçlarda 14 gol atarak takımının en golcü ismi olan Barral, 5'de asist kaydetti. 2009-2010 sezonunda Gijon forması giymeye devam ve bu sezonda 35 resmi karşılaşmada 5 kez ağları havalandıran İspanyol oyuncu, 2010-2011 sezonunda ise 35 resmi maçta 6 kez gol sevinci yaşadı.

2011-2012 sezonunda Sporting Gijon'da takım kaptanlığı yapan ve takımda ki 6.sezonunu geçiren David Barral, ligde oynadığı 30 karşılaşmada takımının en golcü ismi olarak 9 kez ağları havalandırma başarısı gösterse de, Sporting Gijon'un küme düşmesine engel olamadı. İspanyol futbolcu profesyonel futbol kariyeri boyunca 164'ü La Liga'da olmak üzere İspanya'da 304 resmi karşılaşmada forma giyerken, bu maçlarda 85 kez gol sevinci yaşadı. Sağ ayağını daha etkili kullanan 29 yaşında ve 1,83 boyunda olan David Barral'ın Sportin Gijon ile 2015 yılına kadar sözleşmesi bulunuyordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.