Org. Başbuğ'dan muhaliflere davet

Org. Başbuğ'dan muhaliflere davet

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 14 Nisan'da İstanbul'daki Harp Akademileri Komutanlığı'nda yapacağı konuşmaya hiç çağrılmayan gazetecileri davet etti.


Aydın Hasan'ın haberi

Orgeneral Başbuğ'un Harp Akademileri'nde 14 Nisan Salı günü yapacağı konuşmaya, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra basın mensupları da davet edildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, 14 Nisan’da, İstanbul’da bulunan Harp Akademileri Komutanlığı’ndaki Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi’nde, “Yıllık Değerlendirme Konuşması” yapacak.

Nazlı Ilıcak da var
Başbuğ’un konuşması için Milliyet Gazetesi’nin farklı görüşlere sahip 14 yazarına davetiye gönderildi. Davet edilen Milliyet yazarları içinde Hasan Cemal de yer aldı. Güneydoğu sorununa farklı açılardan yaklaşan Ece Temelkuran’a da davetiye gönderildi. Davet edilen ilginç isimlerden biri de, 28 Şubat sürecinden bu yana Genelkurmay karargâhının kişisel olarak akredite etmediği Sabah yazarı Nazlı Ilıcak oldu.

İkinci Cumhuriyetçiler
Son dönemde akredite edilen Yeni Şafak ve Star gazetelerinden de, çok sayıda isme davetiye gönderildi. Ergenekon yapılanmasıyla ilgili kitabı ve radikal çıkışlarıyla bilinen Star Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar hem yönetici hem de yazar kimliği ile davet edilen isim oldu. Yeni Şafak Gazetesi’nden İkinci Cumhuriyetçi ve İslami çizgideki muhafazakar görüşleri ile tanınan Fehmi Koru, Ali Bayramoğlu ve Kürşat Bumin, Başbuğ’un konuşması için davet aldı. Star Gazetesi’nden TSK’ya yönelik eleştirel yazıları ve İkinci Cumhuriyetçi görüşleriyle bilinen Ahmet Altan’a da davetiye gönderildi. Karargâh, Başbakanlık eski Sözcüsü, Radikal yazarı Akif Beki’yi de davet etti.


Milliyet

Etiketler :