Organik tarımda İsveç modeli

Organik tarımda İsveç modeli

Organik tarımda, dünyanın en ileri ülkelerinden biri olan İsveç, Türk ziraat mühendislerine ilham kaynağı oldu.

Ekolojik sistemde hatalı uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmaya yönelik çevreye ve insana dost üretim sistemi olan Organik tarımda, dünyanın en ileri ülkelerinden biri olan İsveç, Türk ziraat mühendislerine ilham kaynağı oldu.

ATİLA ALTUNTAŞ/STCOKHOLM

AB Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri VETPRO kapsamında, Sivas Altınyayla İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanarak, ‘’Avrupa Birliğinde Organik Tarım Uygulamaları Eğitimi başlıklı Proje kapsamında, İsveç’in başkenti Stockholm’de inceleme yapan Türk ziraat mühendisleri, Organik Tarım Köyü, Ziraat Lisesi, Organik Üretim yapan çiftlikler ve Organik Ürünlerin satışının yapıldığı marketlerde inceleme yaparak meslektaşlarından geniş bilgi aldı.

Euprocon Consulting danışmanlık şirketi başkanı Sabri Karadağ'ın organize ettiği programa: Altınyayla İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Proje Koordinatörü (İlçe Müdürü)  Ümit KİRİŞ, Ziraat Mühendisi Hülya GÖKSU, Altınyayla Kaymakamlığından Kaymakam Cemil ÖZTÜRK ve Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi ( Sivas Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı) Murat ATA, Ziraat Mühendisi (SEKP Uzmanı) Murat ALNIAÇIK, Ziraat Yüksek Mühendisi (Proje Uzmanı) İrfan YOKUŞ, Erbeyli İncir Araştırma İstasyonu’ndan Ziraat Mühendisi Doktor Kamil KÜÇÜKYILMAZ ve Ziraat Mühendisi Bahattin Koçer, TEMA Vakfı Sivas Temsilciliğinden Ziraat Mühendisi Yrd. Doç. Cavidan Gül VARIŞ ve Ziraat Yüksek Mühendisi Emine YÖNÜCÜ katıldı.

‘’Projemiz ülkemizdeki ve İsveç’te uygulanan organik tarım teknikleri arasındaki farkı kapatma arzusundan doğmaktadır’’ diye incelemeler sonunda açıklama yapan heyet, yapılan gezi ve incelemelerin çok verimli geçtiğini,  elde edilen bilgi ve deneyimlerin gerek teoride gerekse pratikte hayata geçirerek Türkiye’de organik tarımın gelişmesine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Heyet İsveç Yeşiller Partisi Türk asıllı Milletvekili Mehmet KAPLAN’ı meclisteki çalışma odasında ziyaret ederek bilgi alış- verişinde bulundu.

cimg3714.jpg

cimg3724.jpg

cimg3777.jpg

 

 

  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.