'Şikeyi anlat itirafçı ol!'

'Şikeyi anlat itirafçı ol!'

Örgüt lideri olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım dün savcı karşısına çıkarıldı.

Silahlı Şike Örgütü soruşturması kapsamında ‘örgüt lideri’ olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Fenerbahçe Spor Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım, soruşturmayı yürüten Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından tutuklanması istemiyle nöbetçi 14. Ağır Ceza’ya sevk edildi. Yıldırım’ın avukatı Köksal Bayraktar, Fenerbahçe Başkanı’nın yeni çıkan futbolda şiddet yasası kapsamında ‘şike’ suçundan ve ‘suç örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak’ düzenlemesinin yer aldığı TCK’nın 220. maddesine göre mahkemeye sevk edildiğini bildirdi.

Sorgu 6 saat 45 dakika sürdü

Aziz Yıldırım, sabah 08.30’da gittiği Beşiktaş’daki İstanbul Adliyesi’si içindeki Adli Tıp Kurumu’nda yapılan ‘ifade vermeye elverişli olup olmadığı’na yönelik kontrollerin ardından saat 10.00’da savcı Mehmet Berk tarafından sorguya alındı. Defalarca ‘sağlık kontrolü için’ kesilen sorgu, net olarak 6 saat 45 dakika sürdü.

300 sorunun ilki ‘pişmanlık’ oldu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde susma hakkını kullanan Aziz Yıldırım’a, teknik ve fiziki takibe dayalı elde edilen bilgiler doğrultusunda, şike örgütü lideri olduğu iddasıyla 300’ü aşkın soru soruldu. İlk soru ‘Etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyor musunuz’ oldu. Yıldırım’ın pişmanlıktan yararlanmak istemediği belirtildi.Soruların bir kısmı karşısında sessizliğini koruyan ve bir kısmına yanıt vermeyen Yıldırım, “Ne yaptımsa Fener için yaptım” dedi.

Tehdit ve para ile şike yaptın mı?

Yıldırım’a yöneltilen soruların özünü, Fenerbahçe yöneticileri Şekip Mustoroğlu ve Ali Kıratlı aracılığıyla yürüttüğü faliyetlerde, çetelerin de yardımıyla TFF, hakemler, kulüp yönetici ve oyuncularını para ve tehditle şike yaptırdığına yönelik soruların oluşturduğu öğrenildi. Teknik takibe takılan ve Yıldırım’a yöneltilen soruların arasına, şike ve teşvik primlerinde maç başına 1 milyon dolara ulaşan ödemelerin de yer aldığı öğrenildi.

FB’li savcı: Psikolojim bozuldu

Sorgulamayı yapan ve FB Kongre üyesi olan, Yıldırım’la kişisel tanışıklığı da olan savcı Berk’in, sağlık sorunları, insani ilişkiler ve hukuki belgeler arasında gün boyu yaşanan gerginliklerin ardından sorgu bittiğinde adliye koridorlarında ‘Moralim çok bozuk. Psikolojim bozuldu’ dediği duyuldu.

Nasıl olsa serbest kalırsın

Yıldırım’ın, emniyet ve hastane aşamalarında ‘Nasıl olsa serbest kalırsın. ‘İfade ver ve kurtul’ telkiniyle hareket ederek savcıya ifadeye gittiği. Tutuklama kararı yüzüne okunduğunda büyük şok geçirdiği ve sağlık durumunun bozulduğu öğrenildi. 

Hakim de Fenerbahçeli 

Fenerbahçeli savcı Berk tarafından sorgulanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, ‘tutuklanma talebiyle sevk edildiği nöbetçi 14.Ağır Ceza’ya da yine fenerbahçeli hakim Hadi Çağdır’ın karşısına çıktı.

Mahkemeye hastane molası 

Gün boyu çoğunlukla ‘bisküvi’ ile beslenen Yıldırım’ın şekerinin yükseldiği ve doktorların ‘sorgusuna devam edilirse felç geçirme riski doğar’ uyarısında bulunduğu, Yıldırım’ın ayağında uyuşma olduğunu söylemesi üzerine, nöbetçi mahkemede kimlik tespiti aşamasında hastaneye sevkine karar verildi. Şişli Etfal Hastanesi’ne sevk edilen Yıldırım, hastanedeki tedavisinin ardından mahkemeye çıkarılacak.

MAÇ BAŞINA 1 MİLYON DOLAR İDDİASI

Ligin kaderini belirleyen maçlar

Aziz Yıldırım’ın ‘gölge adamı’ olduğu iddia edilen tutuklu şüpheli Fenerbahçe Kongre üyesi Ali Kıratlı’nın, Yıldırım’ın talimatıyla teşvik amacıyla 1 milyon dolara varan ödemelerin yapıldığı şikelere imza attığı iddia edildi. Dinlemeye takılan 1 milyon dolarlık maçların ligin kırılma ve şampiyonluğun ilan maçları olan Eskişehirspor-Trabzonspor, Bucaspor-Fenerbahçe ile Sivasspor-Fenerbahçe maçları olduğu öne sürüldü.

FUTBOLCULAR VE ABİNİN Kİ ÖDENMİŞ

Onu bir halledelim büyük baskı yiyorum

FENERBAHÇE kongre üyesi Ali Kıratlı ile Özkan Doğan arasında geçen telefon görüşmesinde Doğan’ın “Tamam tamam bütün şeyleri halletmişler. Yani bizimkini niye oyalıyorlar abi onu anlamadım. Futbolculara primlerini 1 milyon Dolar ödemişler. Öbür bir abimizin şeyini de ödemişler”, “Sen bir konuş abi. Onu bir halledelim ya, vallahı büyük baskı yiyorum” diye sitem ettiği tespit edildi.  Bu görüşmeyi yaptığını doğrulayan Kıratlı, söz konusu konuşmaları hatırlamadığını savunurken, Kıratlı’ya arka planda büyük parasal rakamlar ifade eden şahsın kim olduğu da soruldu.

AZİZ YILDIRIM’DAN TALİMAT

Buca maçı için Bülent Uygun araya girsin

Teknik takibe takılan konuşmalara göre, Fenerbahçe-Bucaspor karşılaşması öncesinde Aziz Yıldırım, Ali Kıratlı’dan Bucaspor oyuncusu Musa Aydın ile soruşturma kapsamında tutuklanan Teknik Direktör Bülent Uygun’un görüşmesini istediği iddia edildi. Yıldırım’ın “Bülent’in nazı geçer Musa’ya” dediği, ayrıca Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu’nun da telefonda Kıratlı’ya “Varya senin yaptığın maçı al da gel, maçı al da gel” diyerek Ali’ye görev verdiği iddia edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.